GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ocak 2024 Cumartesi 00:11

CHP İzmir'de üç ismin adaylığı masada... DEM Parti ile ittifak mı olacak?

Yerel seçimler için süre azalırken CHP'de aday belirsizliği devam ediyor. 1 Şubat'ta adayın belirlenmesi beklenirken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve bazı MYK üyelerinin Cemil Tugay'ın adaylığına sıcak baktığı, Soyer ve Gökce'nin adaylıklarının masada olduğu aktarıldı. Kararın DEM Parti ile süren ittifak trafiğine paralel olarak belirleneceği bildirildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel Seçimler öncesi hazırlıklarını sürdüren CHP'nin İzmir adayları 1 Şubat'ta yapılacak toplantıda MYK ve PM toplantısında belirlenecek.

Bugün yapılan görüşmelerde ise belirlenecek aday konusunda netlik oluşmadı. Adaylık konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Eski İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Buğra Gökçe isimleri arasında bir netlik yaşanmadığı aktarıldı. Özel'in Tugay'ın adaylığına sıcak baktığı aktarılırken Soyer ve Gökce isimlerinin de masada değerlendirildiği bildirildi.

Diğer yandan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile yürütülen ittifak görüşmelerine İzmir adayı konusunun eklendiği bildirildi. Menemen, Torbalı ve Bayraklı'da aday çıkaracak olan DEM Parti'nin talebine göre aday belirlenme sürecinin hafta içinde tamamlanacağı aktarıldı.

Büyükşehir adaylığı konusunda ismi gündeme gelen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel için Karşıyaka ya da Konak adaylığı iddialarının ise kuvvetlendiği aktarıldı.