GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Nisan 2023 Çarşamba 10:11

CHP İzmir’de sıra 1’inci Bölge adaylarında… Limontepe programında ‘pazar yeri’ çıkmazı!

İzmir’de 2’nci Bölge aday tanıtım toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi 1’nci Bölge aday tanıtımı için de hazırlıklarını sürdürüyor. 18 Nisan’da Limontepe’de 1’nci Bölge adaylarını tanıtmayı planlayan CHP İzmir’de tek engel Çarşamba günü kurulan pazar yeri…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağının açıklanmasının ardından siyasi partiler seçim çalışmalarına hız vermişti.

Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı üyeleri art arda aday tanıtım toplantılarını gerçekleştirmeye hazırlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı ise bu yıl farklı bir yöntem deneme kararı almıştı.

TOPLU TANITIM YAPILMAYACAK
CHP İzmir’den alınan karar doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi toplu  tanıtım toplantısı düzenlememe kararı yapılmazken parti örgütü, 2’nci Bölge milletvekili adaylarını dün (11 Nisan) Kiraz’da tanıtmıştı. Tanıtım töreni sonrasında ise esnaf ve STK ziyaretleri gerçekleştirilmişti.

İKİNCİ BULUŞMA LİMONTEPE’DE
2’nci bölge tanıtım toplantısının ardından gözlerin çevrildiği 1’inci Bölge için tarih netleşmeye başladı. Buna göre Limontepe’de 1’nci Bölge adaylarını tanıtmak için Salı günü törenin düzenlenmesi bekleniyor.

SALI GÜNÜ EŞYALARI KOYMAYA BAŞLIYORLAR
18 Nisan günü toplantıyı gerçekleştirmeyi planlayan CHP’de tek engel törenin yapılacağı alanın pazaryeri olarak kullanılması.  Çarşamba günü pazarın kurulduğu alanda Salı akşamı pazarcıların eşyaları bırakması nedeniyle törendeki tarih henüz netleşmemiş durumda. Edinilen bilgilere göre pazarcılar ile görüşecek olan CHP İzmir İl yönetimi eşya konulmasının ertelenmesi halinde toplantıyı iftar sonrası gerçekleştirecek. Sorunun çözülememesi halinde ise toplantının başka bir yerde yapılması gündemi de masada bulunuyor.