GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ocak 2018 Çarşamba 14:50

CHP İzmir’de seçim kurulu bilmecesi: Yüksel’in delegeliği düşmedi!

İl kongresinin ardından kurultay delegeliği hesaplarında seçim kurulunun arka arkaya yaptığı hesaplama hataları bilmeceye dönüştü. Yüksel’in delegeliğinin düşmediği ve kurultay delege listesinden sadece İsmet Korkmaz’ın liste dışı kaldığı öğrenildi. Listede sadece Hür girdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Kongresi Deniz Yücel’in galibiyetiyle sonuçlanırken kurultay delegeliğinde karışıklık bir türlü çözülemedi.

Kadın ve genç kotasının hesaba katılmasının ardından son şeklini alması beklenen listede 3 kez deşiklik yaşandı.

İlk etapta 52’nci sırada yer alan Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın kadın kotasından dolayı liste dışı kaldığı ve Yeşim Tekoğlu’nun liste deldiği belirtilmişti.

- YÜKSEL'DEN FLAŞ KONGRE AÇIKLAMASI: İSMİM BİLGİM DIŞINDA YAZILDI!

Daha sonra genç kotasında da sıkıntı olduğu ve iki partilinin geleceği ifade edilmiş. Ve Korkmaz’ın üstünde yer alan ve aynı oya (286) sahip Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile partinin sembol ismi Alaattin Yüksel  arasında kura çekildiği aktarıldı. İkisinin huzurunda çekilmesi gereken kurayı seçim kurulu Fırat ve Yüksel’in haberi olmadan çekmiş ve Yükse delege listesi dışında kalmıştı.

Son elde edilen bilgiye göre seçim kurulu burada da yanlış hesap yaptı. Kurultay delegeliği listesinden sadece bir ismin düşmesin yeterli olduğu öğrenildi. Her halükarda İsmet Korkmaz’ın liste dışı kalması kesinleşti. Tekoğlu’nun listeye girip düşmesinin ardından onun durumu da netleşti. Tekoğlu liste dışı kaldı. Çünkü Tekoğlu’nun ardından gelen Sibel Hür ham kadın hem genç kotasını dolduruyor. Ve Hür’ün listeye girmesi kadın ve genç kotası hesabına göre listesin son şeklini alması için yeterli. Bu durumda Yüksel’in delegeliği düşmemiş oldu. Ayrıca genç kotası için iki isim gerekli olduğu belirtilmiş ve Zübeyde Canpolat’ın listeye girdiği belirtilmişti. Gelişmeler ardından genç kotasında bir kişiye ihtiyaç duyulduğu ve Hür  de bu eksikliği kapattığı için Canpolat liste dışı kaldı.