GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Temmuz 2023 Çarşamba 23:24

CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?

CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Karabağlar, Bornova ve Güzelbahçe'de üyeler sandık başına gitti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden genel seçimler sonrası verilen kurultay süreci İzmir'de üçüncü günle devam etti.

Devamında ilçe kongresi ve il başkanlığı süreçlerini getirecek olan mahalle delege seçimleri  ‘değişim’ sloganları altında gerçekleştirilirken bugün Karabağlar, Bornova ve Güzelbahçe'de toplam 10 mahalle sandık başına gitti.

KARABAĞLAR'DA TEK LİSTE
İzmir'in en büyük ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'da ortak listelerde çoğunluğu alan mevcut ilçe başkanı Bülent Sözüpek ve ekibi Maliyeciler Mahallesi'nde de günü önde kapattı. Gerçekleştirilen seçimler tek liste ile yapılırken, Sözüpek ve ekibi mahallede üstünlüğünü korudu.

Maliyeciler'in delegeleri: Sedat Alşahin, Ergin Öztürk, Ayşegül Kaya, İsmet Basmacı, Gürşah Şen, Çiğdem Kaya

BORNOVA'DA İKİ MAHALLE SEÇİMİ TAMAMLADI
İzmir'de en fazla gerilimli geçen ilçeler arasında olan Bornova'da ise bugün 2 mahalle sandık başına gitti. Yeşilçam Mahallesi’nde ortak listenin çıktığı süreçte Kavaklıdere Mahallesi’nde ise yarış yaşandı. Gerçekleştirilen seçimlerde Ertürk Çapın’ın beyaz listesi 14 oy alırken, mavi listesi ise 8 oy aldı.

Kavaklıdere;
Yıldırım Kocabıyık, Engin Daşdemir

Yeşilçam;
Erkan Mansuroğulları, Birdane Güneş

GÜZELBAHÇE’DE İLK GÜN MESAİSİ
Kongre sürecinde ilk mahalle delege seçimlerini yapan Güzelbahçe ise bugün 7 mahalle ile  takvimi başlatmış oldu. Yelki ve Mustafa Kemal Paşa’da rekabetin yaşandığı seçimlerde Yelki Mahallesi’nde Mavi liste kazanırken,  Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde ise  Beyaz liste seçimi kazandı. Mavi listeyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda çalışan eski Meclis Üyesi Keramettin Yüksel’in çıkardığı iddia edildi.

Çelebi, Kahramandere,  Maltepe,  Siteler ve Yalı Mahallelerinde ise ortak liste ile seçime girildi.

ESKİ İL BAŞKANLARI İÇİN DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR
İzmir’de il başkanlığı ve 3 dönem milletvekilliği yapan Tacettin Bayır ise Çelebi Mahallesi’nden delege seçilenler arasında yer aldı. Geçmişte İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Ekrem Bulgun ise Yelki’den delege seçilemedi.