GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2023 Perşembe 17:41

CHP İzmir’de kritik zirve tamam… Aslanoğlu’ndan ‘Masa paydaşlarından üye yapmayın’ talimatı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin ilçe başkanları ile il binasında bir araya geldi. Seçim gündeminin yer aldığı toplantıda Aslanoğlu'nun ilçe başkanlarına '6’lı masadan üye kaydı yapmayın' talimatını verdiği öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün partisinin ilçe başkanları ile bir araya geldi. CHP İzmir İl Binası’nda bir araya gelen isimlerin gündeminden ise ‘seçim’ yer aldı. Saat 15:15 civarında başlayan toplantı ise yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

‘ÖBEK ÇALIŞMALARINA HIZ VERİN'
Toplantının ana gündeminde ise ‘öbek çalışması’ yer aldı. İlçe başkanlıklarının ev çalışmalarına hız vermesi gerektiğini belirten Aslanoğlu ilçe başkanlarına yönelik ‘İktidara giden yolda sayılı günlerimiz kaldı. Bu süreçte tempomuzu arttırarak çalışmaları sürdüreceğiz. Çalmadık kapı, konuşmadık vatandaş kalmamalı’ dediği öğrenildi.

GÜNDEM DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda ayrıca Aslanoğlu gündemin son durumunu değerlendirirken, ilçe başkanları da süreç ile ilgili fikirlerini paylaştığı ve fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

'6’LI MASA' MASAYA YATIRILDI
Masaya yatırılan konuların başında ise ‘6’lı Masa’ yer aldı. Yaşanan tartışmaların değerlendirildiği toplantıda Aslanoğlu’nun, “Seçim sürecinde 6’lı masa ile uyumumuz çok önemli. Tek başımıza seçim kazanamayız bu nedenle paydaşlarımız ile uyum içinde çalışmalıyız. Çalışmalarınızda ortaklarınız olduğunu unutmayın, onları kıracak bir durum içinde olmayın” dediği öğrenildi.

Aslanoğlu’nun ayrıca 'Akşener' krizi sonrası İYİ Parti'den ayrılan ve CHP'ye geçen üyelerin kriz yaratması ile ilgili partisinin 30 ilçe başkanına ‘6’lı Masa’dan istifa ederek gelecek hiçbir üyenin kaydını yapmayın’ talimat verdiği aktarıldı.

ASLANOĞLU’NDAN ‘KILIÇDAROĞLU’ ÖNERİSİ
Geçtiğimiz günlerde 6’lı Masa’nın liderliğinde Saadet Partisi Genel Merkezi önünde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanması ile ilgili de görüşlerini paylaşan Aslanoğlu, İzmir İktisat Kongresi için kente gelecek olan 6’lı masa liderleri ile birlikte CHP Lideri’nin adaylık lansmanının yine seçim bölgesi olan İzmir’den yapılması önerisini Genel Merkeze sunduğunu ifade etti.