GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Eylül 2018 Çarşamba 14:13

CHP İzmir’de görevden alınan Çalışkan: İktidar olma şansımız yüzde sıfır!

Parti içine yönelik eleştirilerinden dolayı İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Çalışkan, “Sözlerimin arkasındayım. Muhalif duruşumdan dolayı görevden alınmam sosyal demokrat bir partiye yakışmadı. İktidar olma şansımız dün yüzde 10’du, bugün sıfırın altına düşmüştür” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu’nda yürüttüğü Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Ali Yaşar Çalışkan, İl Başkanı Deniz Yücel’in kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

24 Haziran seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte parti içi tartışmaların yaşandığı süreçte tavrını net bir şekilde değişimden yana ortaya koyan Çalışkan önemli ifadeler kullandı.

SÖYLEDİĞİM SÖZLERİN ARKASINDAYIM
Çalışkan, “Her şey sütliman olmuşken, olumlu bir mecraya girilmişken bunu tekrar kaşımanın bir anlamı yok. Bu süreci doğru bulmuyorum. Eğer olacaksa çıkış yaptığımız günlerde olmalıydı. Aradan 2 ay geçtikten sonra bunu yapmak sönmüş ateşin üstüne kor atmaktır. Röportajımdan sonra genel merkezin beni il yönetiminden alabileceğini söylemiştim. Ben bilinçli bir insanım. Söylediğim sözlerin arkasındayım. Yaptığım çıkışın görevden alınmaya kadar hatta bir disiplin bahanesiyle il yönetiminden azledilmeye kadar gidebileceğini biliyorum. Değişimden yana tavrımda bir değişiklik yok” diye konuştu.

SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİYE YAKIŞMADI
“Günah keçisi lazımdı, bulundu” diyerek konuşmasını sürdüren Çalışkan, “Bir saygısızlığım, yanlışım olmadı. Ben hatamdan dolayı görevden alınmayı isterdim. Muhalif duruşumdan dolayı görevden alınmak sosyal demokrat bir partiye yakışmadı. O zaman, ‘Bu partide benim dediklerimi söylersen devam edersin, aksini söylersen görev yapamazsın’ anlayışı çıkar. Bunu doğru bulmuyorum” dedi.

İKTİDAR OLMA ŞANSIMIZ YÜZDE SIFIRIN ALTINDA!
Çalışkan, “Farklı düşündüğüm için görevden alındığımı biliyorum. Deniz Yücel ile farklı düşündük, farklı yerlerde durduk. En doğal hakkıdır. Batı cephesinde değişen bir şey yok. Ali Çalışkan 25 Haziran’da ne söylediyse bugün aynı yerde duruyor. Sözlerimin ve değişimin arkasındayım. Yerel seçimlerin ayrı bir dinamiği vardır. 30 ilçeyi kazanabiliriz. Sürpriz yerleri de kazanabilir ya da kaybedebiliriz. Ama bu bir gösterge değildir. Bu yönetim anlayışı devam ettiği sürece, iktidar olma şansımız dün yüzde 10’du, bugün sıfırın altına düşmüştür” açıklamasını yaptı.

GENİŞ AÇIKLAMAYI 10 EYLÜL’DE YAPACAĞIM!
Çalışkan ayrıca, “Süreci takip edeceğim. 10 Eylül’den geniş çaplı bir açıklama yapacağım. 9 Eylül hem partimizin kuruluşu hem İzmir’in kurtuluşu… Ben 45 yıllık bir partili olarak yeni bir tartışma açmak istemiyorum. Görevden alınma sebebimi doğru bulmuyorum” dedi.

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?
Olağanüstü kurultay talebiyle imza toplama hareketinin sürdürüldüğü günlerde İl Başkanı Yücel, mevcut durumdan yana tavır sergilemişti. Temmuz ayında Egedesonsöz’e konuşan ve ezber bozan açıklamalara imza atan Çalışkan ise değişim düşüncesinde olduğunu açık ve net bir dille ifade ederken çarpıcı çıkışlarda bulunmuştu. Çalışkan parti içine dair pek çok konuda eleştiriler yöneltirken, ‘Sokak değişim istiyor’, ‘CHP şu an elitist!’, ‘İl başkanımız bu süreci doğru okuyamadı’, ‘Deniz Yücel Milletvekili Murat Bakan’ın etkisinde kaldı!’, ‘Genel merkezin miadı dolmuştur, bu yerel seçimler onlara bırakılamayacak kadar önemlidir!’, ‘Şu an doğal lider İnce’dir’, ‘İnce olmazsa ciddi yenilgi alacağız, seçmen pikniğe gidecek sandığa gitmeyecek!’, ‘Genel merkez ‘İzmir’de odun koysam seçilir’ mantığında!’, ‘Örgüt milletvekili listesinden çok rahatsızdı’, ‘Genel merkezden imzacılara baskı geliyor’, ‘Bugün il başkanı olmasaydı ilk imzayı Deniz Yücel verirdi!’, ‘Kılıçdaroğlu’nun söylemleri AK Parti seçmenini birbirine kenetliyor’ gibi açıklamalar yapmıştı. Gelişmelerden sonra İl Başkanı Yücel’in bu açıklamalardan rahatsız olduğu kulislere yansımıştı. Böylece Başkan Yücel son yönetim kurulu toplantısında harekete geçti. Çalışkan’ı görevden alan Yücel, İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner’i Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’na atadı.