GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ekim 2017 Perşembe 13:44

CHP İzmir’de flaş iddia: İl başkanlığı için o isim konuşuluyor!

Bayındır’daki satış krizi sonrasında İl Eğitim Sekreterliği görevinden istifa eden Yücel Özen’in il kongresinde başkan adayı olacağı iddia edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Bayındır krizinin yankıları sürüyor.

Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un oğluna ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide istifa getirdi. Satışa karşı çıkan İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevini bıraktığını açıklamıştı.

Özen’in il yönetim kurulu toplantısında İl Başkanı Güven’e, “Başkan olarak bana sahip çıkmamanız beni zor durumda bıraktı. Hüsrana uğradım. Ben köyün delisi değilim. Keşke Başkan Kocaoğlu’na başvursaydık. Dikili’ye nasıl sahip çıktıysa buraya da sahip çıkardı” dediği öne sürüldü.

KÖY MALLARI SATILMASIN DİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN İMZA BİLE ALIYORUZ
Başkan Güven ise konuyla ilgili açıklama yaparken Özen’in açıklamalarını değerlendirdi. Güven,  “Kendisini zaten biz görevlendirdik. Karşı çıktığımız tek şey köy malları konusu değil. Biz parti olarak köy mallarının satışına zaten karşıyız. Karşı çıktığımız konu olayın sosyal medyada tartışılmasıdır. CHP köy mallarının satışına karşıdır. Biz köy mallarının satışını engellemek için belediye başkan adaylarına imza bile attırıyoruz. Uymayan, hata yapan arkadaşlarımız olabilir. Bayındır’a da Yücel arkadaşımızı görevlendirmiştik.  Bazı şeylerin sosyal medyada direk olarak tartışılması hoş değil. Bu konuların yönetimde ve ilgili partililerle konuşulması gerekir. İstifa tek taraflı bir haktır. Arkadaşımız öyle uygun görmüştür. Biz yönetim kurulu arkadaşlarımızın istifa etmesini doğru bulmayız ve istemeyiz” dedi.

ÖZEN İL BAŞKANLIĞINA ADAY MI OLACAK?
Gelişmelerin ardından ayrıca parti kulislerinde Özen’in ismi il başkanlığıyla birlikte anılmaya başladı. İlçe kongrelerinin ardından gerçekleşecek il başkanı seçiminde Özen’in aday olabileceği öne sürüldü. Özen’in bu konuda şu ana kadar net bir açıklaması bulunmuyor.  Fakat gündeme getirdiği Bayındır’daki satışta Milletvekili Gürsel Erol’un geri adım atması halinde Özen’in rüzgarı arkasına alacağı ve nabız yoklayabileceği ifade edildi.