GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2018 Cuma 16:38

CHP İzmir'de flaş gelişme... O isim adaylıktan çekildi!

CHP’de Pazar günü gerçekleştirilecek il kongresinde adaylığını açıklayan PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı yarıştan çekildiğini açıkladı. Saygılı, “Genel başkanımızın görüşleri doğrultusunda bu kararı aldım” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kongre süreci devam eden CHP İzmir İl Örgütü’nde adayların yarışları tüm hızıyla sürüyor. Adaylar, ilçelerde nabız yoklarken Pazar günü sandığa gidecek delegeleri etkilemek ve oylarını almak için son düzlüğe girmiş durumda.

Partideki yarışta adaylığını açıklayan isimler arasında bulunan Parti Meclisi eski Üyesi Hüseyin Saygılı yarıştan çekildiğini açıkladı. Saygılı, kongrede yarışa girmeyeceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Önümüzde çok önemli seçim süreçleri bizleri bekliyor. Her birimizin partimizi bu zorlu sınavlardan başarıyla çıkarmak gibi bir sorumluluğu bulunmaktadır.

Genel Başkanımızın kongre süreçlerine ilişkin verdiği mesajları hepimiz takip ediyoruz. Sn. Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını hep birlikte dikkate almak durumunda olduğumuzu düşünüyorum.

Kendisi İzmir il kongresine ilişkin görüşlerini uzlaşı adayı olması şeklinde açıklamıştır. Bugün başta belediyelerimiz olmak üzere tüm değerlerimiz AKP tarafından tehdit edilmekte. İşte bunun için birlik ve beraberlik her zamankinden daha önemlidir.

Bunun için, bir parti emekçisi olarak kongre sürecinde , Genel Başkanımın görüşleri doğrultusunda hareket ederek İl Başkanlığı için adaylıktan çekilme kararı almış bulunmaktayım.

Bugüne kadar Kongre sürecine katkıda bulunmak için örgütlerimizi dolaşarak, delegelerimizle, partili arkadaşlarımla ve sivil toplum örgütleriyle süreci değerlendirmeye çalıştım. İl Başkan adayı olarak bana bu süreçte destek veren arkadaşlarıma, imza veren delegelerimize, tüm yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Pazar günü yapılacak kongremizin barış içinde geçmesini diliyorum. Seçilecek İl Başkanımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, il disiplin kurulu üyelerimizi ve kurultay delegelerimizi şimdiden kutluyor Başarılar diliyorum.

Bundan sonra da CHP’li bir nefer olarak hiç bir beklenti olmaksızın partime ve ülkeme hizmet etmeye devam edeceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.