GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2016 Cuma 13:40

CHP İzmir'de 'disiplin' krizi: O başkan uzlaşıya karşı!

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya disipline gönderdiği Turgut Yalçın ile barıştırılma formülüne karşı çıktı. Kaya, “Bunu kendi yönetim kuruluma izah edemem. Böyle şey olmaz. Disiplinin anlamı yok olur” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven başkanlığında toplanan yönetim kurulunda alınan kararların yankıları sürüyor.

- CHP İZMİR'DE 8 İLÇE HAREKATI!... 

Toplantıda, geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun havalimanındaki karşılama töreninde Buca Üyesi Turgut Yalçın İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’ya dirsek atıp ayağına bastığı gerekçesiyle disipline gönderilmişti. Uzun süre sonra dosya il yönetim kurulu toplantısına gelirken yönetim kurulunda bazı isimler disipline karşı çıktı. Toplantıda söz alan İl Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Arslan’ın, “Ben ilçe başkanı ile görüştüm. Dirsek atıp ayağına basmak gibi bir olay yokmuş” dediği öğrenildi. Arslan’ın sözleri yönetim kurulunun kafasını karıştırırken bazı isimler de, “Turgut Yalçın genel başkanın korumalığını yapıyor. İzmir’e geldiğinde onunla birlikte dolaşıyor. Disipline verilmesi doğru olmaz” diyerek dosyanın işleme konulmamasını istedi. Bunun üzerine yönetim kurulu üyelerinden bazılarının da Yalçın için, koruma ve güvenlik personeli değil, resmi üniforma bile taşımayan Konak Belediyesi şirket işçisi olduğunu ifade etti.

Karşılıklı tartışmaların ardından İl Başkanı Güven de toplantıda, “uzlaştıralım” formülünü ortaya attı. 

KARŞI ÇIKTI
Güven’in Kaya ve Yalçın’ı bir araya getirerek barıştırma ve dosyanın gündemden kaldırılması formülü yeni bir tartışma başlatırken disiplin kurullarının yapısının sorgulanmasına neden oldu. İlçe Başkanı Çağdaş Kaya yaptığı açıklamada,  “Böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değil. Disipline gönderilen bir dosyada barıştırma, uzlaştırma olur mu? Ben en başta kendi ilçe yönetim kurulu üyelerime bu durumu nasıl izah ederim. Onlar dosyanın gerçekliğine inanmasalar kurula sevk ederler mi? Disiplin kurulunun kuruluşunu ve durumunu neden sorgulatıyorlar. Kesinlikle barışmak, uzlaşmak gibi bir niyetim yok. Kurul çağırır, ifadesini alır. Ne karar verir bilemem. Kınama da çıksa ihraç kararı da çıksa saygım var. İsterlerse affedebilirler ama kurul kararı ile ancak olur. Bu kişinin sadece yaptıkları değil sosyal medya paylaşımları da ortadadır. Kimseyi keyfimizden disipline göndermedik” diye konuştu.