GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2022 Çarşamba 17:12

CHP İzmir'de disiplin kararları belli oldu… Ses kayıtçıya kesin ihraç!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de haftalık olağan İl Disiplin Kurulu toplantısını gerçekleştirirken önemli kararlara imza atıldı. Gaziemir Belediyesi'ndeki 6 meclis üyesine kınama cezası verilen toplantıda ses kaydı ile gündeme gelen Deniz Gökdoğan ise partiden kesin ihraç edildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Disiplin Kurulu Haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündeminde ise Gaziemir Belediyesi'ndeki 'disiplin' dosyaları ve Konak eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun istifasına neden olan 'ses kaydı' dosyaları vardı.

SES KAYDINA KESİN İHRAÇ!
Konak'ta eski ilçe başkanı Çağrı Gruşçu'nun görevdeyken aralarında geçen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a yönelik küfürlü konuşmaları ses kaydını alan ve sonrasında ses kayıtlarının ortaya çıkması ile ilçe başkanının istifasına kadar giden sürece neden olan parti üyesi Deniz Gökdoğan'ın dosyası Disiplin Kurulu'nun önüne geldi.

Dosyayı  inceleyen İl Disiplin kurulu kentte krizine neden olan konuyla ilgili de kararını verdi. Deniz Gökdoğan'ın ihraç talebini inceleyen üyeler Gökdoğan'ın partiden 'kesin ihracına' karar verildi.

GAZİEMİR'DE 6 İSME KINAMA
Gaziemir Belediyesi'nde 'Halil Arda'ya yakın' olduğu iddia edilen 6 Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyesinin yerel bir internet sitesinin haberini paylaşarak meclisteki kavgayı gündeme getirmesi sonrası 'Halil Arda karşıtı' olduğu iddia edilen meclis üyeleri tarafından kınama cezası ile İl Başkanlığı'na dilekçe vermişti.

İl Yönetimi 6 isim için heyet kurulması kararı alırken yapılan incelemeler sonrası ise 6 isim kınama cezası ile Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. Bugün gerçekleştirilen toplantıda gündeme gelen konuda Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz, İbrahim Özkara, Nimet Şekercioğlu ve Meral Yiğit isimleri için İl Disiplin Kurulu kınama cezası verildi.