GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ocak 2023 Pazartesi 10:07

CHP İzmir'de başkanlık için kritik hafta… Gözler MYK toplantısında!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Deniz Yücel'in istifası sonrası boşalan il başkanlığı koltuğuna kimin geçeceği merak konusu olurken, 2023 yılının ilk haftasında gerçekleştirilecek CHP MYK toplantısında sürecin netleşmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel'in istifası sonrası alevlenen ‘yeni il başkanlığı’ sürecinde bekleyiş devam ediyor.

5-26 Aralık istifa genelgesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 10 isim milletvekilliği için istifa ederken, görevlerinden istifa edenlerden biri de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olmuştu. Yücel'in istifası öncesi de yerine kimin geleceği merak konusu…

İL YÖNETİMİ İMZA TOPLADI
İstifalar sonrası 26 kişi kalan CHP İzmir İl Yönetimi, yeni il başkanının içeriden olması için imza toplamıştı. İl Yönetimi aday olarak Çağdaş Kaya’yı belirlerken, 26 Aralık günü ilçe başkanları ve il yönetimi ile bir kez daha bir araya gelen Kaya destek istemiş ve ardından Ankara'ya gitmişti. Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile bir araya gelen Kaya ve beraberindeki heyet il örgütünün ‘ortak aday’ imzalarını sundu. Salıcı’nın dosyayı aldığı ve ‘ortak adaylığınızı belirleme sürecinde değerlendireceğiz’ dediği iddia edildi.

GENEL MERKEZ ATAMA FORMÜLÜNDE
Yeni başkanlık için genel merkez düzeyinde il içi adaya sıcak bakılmadığı net olarak bilinirken, yeni başkanın atama yöntemi çarşamba günü gerçekleştirilecek MYK toplantısında kesinleşmesi planlanıyor. Başkanlık için İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, eski milletvekili Erdal Karademir, İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında ön plana çıkan Şenol Arslanoğlu ile Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya gibi isimlerine masada olduğu kaydedildi.