GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Aralık 2022 Salı 12:24

CHP İzmir'de Z Raporu: Kaç kişi vekillik için istifa etti?

CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen ‘5-26 Aralık istifa genelgesi’nin bitmesinin ardından İzmir örgütünde görevlerinden istifa eden yönetici sayısı 10 oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Milletvekili olmak isteyen ilçe başkanları, ilçe yönetimi ve il başkanları ile il yöneticilerinin 5-26 Aralık arası istifa etmesini öngören genelgenin tamamlanmasının ardından CHP İzmir’de de aday adayları netleşti.

Parti içinde görev alan birçok ismin istifasını sunduğu süreçte ise gerek il yönetimi gerekse ilçelerde son durum ortaya çıktı.

İL’DEN 4 İSTİFA
İstifa takviminde ilk adaylığını açıklayan isim İl Yöneticisi Fulya Alçay olmuştu. 5 Aralık tarihinde İl Binası’nda düzenlediği yoğun katılım ile adaylığını açıklayan Alçay, istifa silsilesinin de açılışını yapmıştı. Alçay sonrası ise 26 Aralık tarihine kadar il yönetiminde bekleyiş başlarken, istifa genelgesinin bitimine 12 saatten kısa bir süre kala sırasıyla ilk olarak İl Başkanı Deniz Yücel, Bakırçay Havzası adayı İl Yöneticisi Özcan Durmaz ve İl Yöneticisi Şener Akdemir görevlerinden istifa ederek vekillik için yola çıkma kararı aldı

İLÇE BAŞKANLARINDAN 3 İSİM VEKİLLİK YOLUNDA
İl yönetimi dışında ise üç ilçe başkanı da vekillik için yola çıkma kararı aldı. Vekillik için yola çıkan ilk ilçe başkanı Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç olmuştu. Yaptığı görüşmelerden aldığı destekler sonrası ilçe binasında düzenlediği toplantı ile adaylığını açıklayan Koç'un ardından ise Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis’de adaylığını duyurdu. Küçük Menderes bölgesinin temsiliyeti için uzlaşı ile aday gösterilen Halis, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.

Son gün istifalarından birisi de Karabağlar’da yaşandı. Uzun yıllardır partide görev alan Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay vekillik için istifa eden ilçe başkanlarının arasına katıldı.

İstifa genelgesi sürecinde CHP İzmir’de ayrıca 3 isim daha istifasını açıkladı. Konak İlçe Yöneticisi Gülden Aslı Değirmenci, Aliağa İlçe Yöneticisi Recep Çevik ve Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz, milletvekilliği aday adaylığı için partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.