GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Mayıs 2018 Cumartesi 15:46

CHP İzmir’de Karamollaoğlu’na ilk imza!

Konak Belediyesi Meclis Üyesi Hayrullah Sorkun, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması için imza verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu’nun da aynı şekilde refleks göstermesi bekleniyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Süreçte siyasi partiler ittifak çalışmaları, cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili adaylarını belirleme noktasında mesai harcıyor. 

AK Parti, MHP ve son olarak Büyük Birlik Partisi’nin katılmasıyla (BBP) nihai şeklini alan ‘Cumhur İttifak’ı karşısında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti konumlandı.

CHP adayını Muharrem İnce olarak açıklarken diğer yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz 100 bin imzayı toplayarak cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. Mecliste grup oluşturmasına rağmen ‘100 bin imza toplayacağım’ diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeter sayıya ulaştı. Öte yandan CHP genel merkezinden örgütlere SP Lideri Karamollaoğlu’na destek yönünde talimat gönderildiği öğrenildi.

CHP İZMİR’DE İLK İMZA SORKUN’DAN
İzmir’de Karamollaoğlu’na ilk imza Konak Belediyesi Meclis Üyesi Hayrullah Sorkun’dan geldi. Sorkun, “Meral Hanım 100 bin imzayı bulmuştur. Demokrasi için hedef Temel Bey’in 100 bin imzaya ulaşmasıdır.  Demokratik ve sağlıklı bir yarış olması için Temel Bey’e imzamı verdim” dedi.

KOCAOĞLU KARAMOLLAOĞLU’NA MI İMZA VERECEK?
Parti tabanında Karamollaoğlu’na yönelik daha çok sayıda imza verileceği belirtildi. Narlıdere’deki programda İzmirlilere 4 partinin genel başkanına imza verilmesi yönünde çağrıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’nun da süreçte refleks göstereceği öğrenildi. Başkan Kocaoğlu’nun, Akşener’in imza toplama sorunu kalmamasından dolayı tercihini Karamollaoğlu’ndan yana yapması bekleniyor.