GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2016 Perşembe 09:48

CHP İzmir'de Güven'e destek harekatı!

İlçe başkanları, Yüksel'in istifası sonrasında yönetim kurulu kararıyla göreve gelen yeni İl Başkanı Güven'e destek için kolları sıvadı. Başkanların ilerleyen günlerde basın açıklaması yapacağı belirtildi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - CHP'de Alaattin Yüksel'in il başkanlığından şok istifası sonrasında İzmir Örgütü'ndeki yaşanan hareketlilik  devam ediyor. 

Yönetim Kurulu istifasının ardından ani bir refleksle tüzüğe uygun şekilde davranarak aldığı oy birliği kararla Asuman Ali Güven'i il başkanlığı görevine getirdi. 

Gelişmelerin ardından genel merkezin görüşü alınmadan uygulanan karar parti içinde tartışma yarattı. Son sözü CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun söylemesinin gerekliliğini dile getiren bazı ilçe başkanlarıyla yeni yönetimin tüzük gereği oluştuğunu ve devam etmesinin yasal olacağını savunan partililer karşı karşıya geldi. 

Yeni İl Başkanı Güven geçtiğimiz günlerde Ankara'ya nezaket ziyaretine gideceğini belirtirken, Genel Merkez'in İzmir'deki il başkanlığı konusunu MYK gündemine almayacağı öğrenildi. Böylece Ankara'daki rüzgar iyice Güven'den yana döndü. 

Öte yandan İzmir Örgütü'nde flaş bir gelişme yaşandı ve ilçe başkanlarının konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacağı belirtildi. 

GÜVEN'E DESTEK AÇIKLAMASI OLACAK

İlerleyen günlerde yapılacak basın açıklamasında ilçe başkanlarının yeni İl Başkanı Güven'e destek vereceği öğrenildi. Güven ve yeni yönetimine muhalif olan ilçe başkanlarının bu destek açıklaması karşısında ne tepki vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.