GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2016 Çarşamba 16:31

CHP İzmir'de '6 istifa'lı kriz tatlıya bağlandı!

Başkanvekilliği seçimi ile başlayan ve Başkan Selvitopu’na muhalif olan 6 meclis üyesinin İl Başkanlığına istifa sunmasıyla tavan yapan kriz Karabağlar İlçe Binası’nda yapılan zirvenin ardından tatlıya bağlandı.

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nde gerçekleştirilen meclis komisyon üyeliği ve başkanvekilliği seçimleri nedeniyle yaşanan kriz tatlıya bağlandı.

AK Parti Grubu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun oylar sayılırken ara vermesine itiraz ederken konuyu kaymakamlığa taşımıştı. Aynı konu CHP içinde de krize neden oldu.

Parti grup toplantısında Belediye Başkanı Selvitopu’na muhalif Meclis Üyeleri Turan Manduz, Bülent Torun, Tuncer Polat, Emin Uztemur, Zakir Bel ve Latif Yelekçioğlu seçimlerde yanlış yapıldığını belirtti. AK Parti ve CHP’li isimler aynı düşününce Selvitopu ve beraberindeki meclis üyeleri ise sayı olarak yetersiz kaldı.

CHP’de yaşanan kriz partiye yansırken İl Başkanı Alaattin Yüksel, 6 meclis üyesi ile bir araya geldi. Oldukça tartışmalı geçen toplantının ardından meclis üyeleri ile Başkan Yüksel anlaşamadı. İsimler tek tek istifalarını sundu.

Başkan Selvitopu’na muhalif 6 meclis üyesi bugün yapılacak meclis oturumu öncesi ilçe binasında İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile bir araya geldi. Toplantıya İl Başkanı Alaattin Yüksel de katıldı.

Sürece Genel Merkez yöneticileri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in de bizzat müdahil olduğu öğrenilirken zirve sonunda muhalif üyeler istifa kararını geri çekme kararı aldı.

Gündüz saatlerinde belediyede Başkan Selvitopu ile görüşen, ardından da ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız ve İl Başkanı Alaattin Yüksel ile bir araya gelen isimler meclis toplantısına ise katılmadı.

Faaliyet raporunun oylanacağı kritik meclis oturumuna katılmayan 6 meclis üyesinin bundan sonraki süreçte meclis çalışmalarına parti ile devam edecekleri ve krizin tatlıya bağlandığı öğrenildi.