GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Nisan 2016 Salı 10:33

CHP İzmir’de 2 örgütten hükümete suç duyurusu!

CHP Bornova ve Bayraklı ilçe örgütü çözüm süreci nedeniyle hükümet ve devlet bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütleri, AK Parti hükümeti tarafından gerçekleştirilen çözüm sürecini dava etmeye devam ediyor.

CHP Bornova ve Bayraklı İlçe Başkanlıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müşteşarı Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri ile Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında çözüm sürecini referans göstererek  “Terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla Bayraklı  Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

GÖZ ARDI EDİLDİ
CHP Bayraklı ve Bornova ilçe örgütlerinin gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında konuşan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, “Ülkemizde yoğunlaşan terör eylemleri hepimizde derin bir üzüntüye neden olmaktadır. 'Çözüm Süreci' adı altında, devletin ilgili kişilerinin terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yaptığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir. Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin ilgili kişileri tarafından göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir" şeklinde konuştu. 

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIK
Kavalar, “Terör örgütü bu hazırlıkları yaparken; valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmişlerdir. Gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen terör örgütü yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başlamıştır. Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin ilgili kişilerinin bu eylemleri 'Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık' suçunu oluşturmaktadır. Suçluların er ya da geç cezalandırılacaklarına inanıyor, bu nedenle suç duyurumuzu yapıyoruz" dedi.