GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ocak 2023 Perşembe 14:37

CHP İzmir'de 2 ilçe başkanı belli oldu!

CHP İzmir'de 3 ilçe başkanının milletvekilli adaylığı için istifa etmesinin ardından yeni başkanlar belli olmaya başladı. Ödemiş'te Belediye Meclis üyesi Mustafa Turan başkanlığa seçilirken Karşıyaka'da da Parti Okulu Koordinatörü ve Belediye Başkan Danışmanı Rafet Yacan oldu. Karabağlar'da ise henüz kimin koltuğa oturacağı belirsizliğini sürdürüyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 4 aydan kısa  bir süre kalan genel seçimler öncesi CHP Genel Merkezi milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin görevinden ayrılması için istifa genelgesi yayımlamıştı.

Genelge kapsamında ilçe başkanları, il başkanları ve meclis üyelerinin görevinden ayrılması öngörülen süreçte İzmir’den ilk istifa Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis’ten gelmişti. Milletvekilliği adaylığı için Küçük Menderes'in adayı olarak görevden ayrıldığını duyuran Halis’in ardından ise gözler yeni başkanın kim olacağına çevrilmişti. İstifanın üzerinden geçen yaklaşık 1,5 aylık süre sonrası ise Genel Merkez Ödemiş ile Karşıyka ile ilgili kararını verdi.

ÖDEMİŞ
İlçe yönetimi içinden seçim yapılması kararı alınan süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Yönetim Kurulunca bugün gerçekleştirilen İlçe Başkanlığına seçimlerin Ödemiş Belediye Meclisi CHP Grubu üyesi Mustafa Turan başkanlığa seçildi.

EL ELE KOL KOLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yapılan seçim ile ilgili Ege’de Sonsöz’e konuşan ve yönteminin doğru olduğunu vurgulayan Turan, “Mevcut yönetim kurulunu seçimi ile oldu. Bu yöntem, bizim ve parti için iyi bir yöntem oldu. Burada partimizin , il örgütümüzün ve genel merkezimin bu yönde seçilmesi yönünde takdiri oldu. Bunun için teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte aynı tempo ile çalışmaya devam edeceğiz. 1950’den bu yana 73 yıllık süreçte partimizin bayrağını iktidara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Herkesle el ele kol kola çalışma yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KARAR GENEL MERKEZDE
Mevcut meclis üyeliği görevine devam edip etmeyeceği yönündeki soruya da yanıt veren Turan, “Daha önce örnekleri var. Yönetim içindeki seçimlerinde sonra devam edenler var. Ancak bunun içinde Genel Merkezimizin kararını bekleyeceğiz” dedi.

Seçimler sonrası ise ilçe yönetiminin seçimlere kadar devam edeceği öğrenildi.

KARŞIYAKA
CHP’de Ödemiş’ten sonra Karşıyaka’da da yeni İlçe Başkanı belli oldu. İlçe Başkanı Serdar Koç’un milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifasını vermesinin ardından toplanan CHP İlçe Yönetim Kurulu, yeni başkanı belirledi. Karşıyaka’nın yeni İlçe Başkanı, Parti Okulu Koordinatörü ve Belediye Başkan Danışmanı Rafet Yacan oldu.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Sedrettin Coşkuner’in de katıldığı toplantıda, Rafet Yacan’ın yeni başkan olması kararının oybirliğiyle alındığı öğrenildi. Yacan, İl yönetiminin onayının ardından göreve başlayacağı duyuruldu.