GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Şubat 2017 Cumartesi 15:25

CHP İzmir'de 2 başkan yeniden sahada: MHP tabanı hayır diyecektir!

İl Başkanı Güven, Buca’da, Belediye Başkanı Piriştina ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Güven, “MHP milliyetçi, Atatürkçü bir partidir. MHP tabanı olayın farkındadır ve ülkenin tek adama devredilmesine ‘Hayır’ diyecektir” dedi. Örgüt daha sonra ikinci bölge turuna Kınık'tan başladı.

EGEDESONSÖZ - Türkiye, Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 12 Şubat’ta eski genel başkanlar, eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları, eski belediye başkanlarının, eski parti meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek geniş buluşma öncesinde ilçe turları başlattı.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hafta içi birinci bölgede Menderes, Torbalı, Ödemiş, Kiraz ve Selçuk’a giderek ‘Referanduma hazırız’ mesajları vermişti.

Örgüt, ‘Hayır’ kampanyasını kararlı bir şekilde yürütmek için bu kez ikinci bölgede alana indi.

İkinci bölge turları öncesinde metropol ilçe Buca’da, Belediye Başkanı Levent Piriştina ve mahalle muhtarlarıyla Gölet Tesisleri’nde bir araya gelen İl Başkanı Güven sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘HAYIR’ DİYORSAK GELECEĞİMİZ İÇİNDİR!
Güven, parti olarak kampanya sürecinde yürütecekleri ‘Hayır’ propagandasına ilişkin konuşurken, takındıkları tavrın sebeplerini sıraladı. Güven, “ Anayasa değişikliği ortak bir uzlaşıyla gerçekleşir.Bu Anayasa ise apar topar,yangından mal kaçırır gibi yapıldı. Bu Anayasa Suriye anayasasıdır. Sonumuz Suriye gibi olmasın diye tabiki ‘Hayır’ diyeceğiz. Gençlerimize, çocuklarımıza böylesine kötü bir anayasa bırakma suçuna ortak olamazdık. ‘Hayır’ diyorsak geleceğimiz içindir. Tek adam yönetimi ne terörü bitirir ne ekonomiyi düzeltir.Ancak Varlık Fonunu denetimsiz hale getirip yok etmeyi sağlar” diye konuştu. 

MHP ATATÜRKÇÜ’DÜR, OLAYIN FARKINDADIR!
Anayasanın eğişiklik teklifinin hazırlanmasının ardından mecliste gerçekleşen oylamada ve Nisan’da planlanan referandum sürecinde iktidar partisiyle ortak hareket eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve seçmenine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Güven, “ MHP milliyetçi, Atatürkçü bir partidir.MHP tabanı olayın farkındadır ve ülkenin tek adama devredilmesine ‘Hayır’ diyecektir.  Atatürk'ün ve şehitlerimizin emaneti olan bu ülke,  özgürlüğü ve huzuru hak ediyor. ‘Hayır’ diyerek emanete sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

PROGRAM İKİNCİ BÖLGEDE...
Başkan Güven, buradaki toplantının ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yla beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin filosuna kattığı vagonların teslim alındığı Halkapınar’daki törene katıldı. Tören sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da örgüt turlarına kaldığı yerden devam etti. İki başkan Kınık, Aliağa ve Kemalpaşa’ya giderek ilçe örgütleriyle bir araya gelmek için ikinci bölgede sahaya indi. 

İLK DURAK KINIK...
Kınık İlçe Başkanlığını ziyaret eden iki başkan partililerle bir araya geldi. Başkan Güven ve Başkan Kocaoğlu ilçede yoğun ilgiyle karşılaştı. İl Başkanı Güven, burada yaptığı açıklamada, “Yeni anayasa parlamentoyu kenara itiyor. Yasama, yürütme, yargı yok oluyor. Bu anayasa tek adam anayasasıdır” mesajını verdi.

HAYIR OYU EN HAYIRLISI!
Başkan Güven ve Kocaoğlu daha sonra Aliağa’ya geçti. İlçe Başkanı Özcan Durmaz tarafından il binasında ağırlanan iki başkan önemli mesajlar verdi. Partililer, ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaşla bir araya gelen Güven, “İzmir Türkiye'nin en aydın en çağdaş kenti. Biz bu süreçte anayasayı çok iyi kavrayıp yurttaşlara anlatacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise, “Hayır oyu bu ülke için en hayırlısı. Geleceğimiz için çocuklarımız için, ülkenin nefes alması  için hayır oyu, hayırlı olacak” açıklamasını yaptı.