GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Nisan 2023 Perşembe 14:23

CHP İzmir adayı Ösen'den saha raporu ve birlik mesajları... 2024 seçimleri için ittifak sinyali!

DEVA Partisi’nin İl Binası’nda basın toplantısı gerçekleştiren CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Seda Kaya Ösen, seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu. Ösen, birlik ve beraberliğin sahadaki sinerjinin üst düzeyde olduğunu söyleyerek, yerel seçimlerde de benzer bir tutum içerisinde olacaklarını söyledi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Seda Kaya Ösen, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. DEVA Partisi kontenjanından listeye giren Ösen, saha çalışmalarını anlatarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adaylık sürecinin son anda değişiklik gösterdiği için sıkışık bir takvime sahip olduğunu söyleyen Ösen, saha çalışmalarına dair, “Adaylık sürecimizin ardından ikinci bölgedeki arkadaşlarımız cumhurbaşkanı adaylığına destek oluyor. Birinci bölgedeki arkadaşlar bize destek oluyorlar. 65 tane saha programı tamamladık. Günde yaklaşık 8 programa yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

‘ORTA YAŞ ÜSTÜ EV KADINLARINA ULAŞMAK İÇİN KAPI KAPI GEZİYORUZ’
Hedef kitlelerinin daha çok öncesinde Cumhur İttifakı’na oy vermiş ve sosyal medyayı aktif olarak kullanmayan kişiler olduğuna değinen Ösen, “Birinci bölgede kendi tabanımız olduğu Cumhur İttifakı’na oy vermişlere ulaşmaya çalışıyoruz. Biz DEVA olarak daha rahat ulaşıyoruz. Orta yaş üstü ev kadınlarına ulaşmak için kapı kapı geziyoruz. Ortak listenin tüm CHP faaliyetlerine katılıyoruz. Avantajımızın olduğu bölgelerde hazırladığımız bir saha programımız var” dedi.

‘AFERİN BİRLEŞMİŞSİNİZ’ TEPKİLERİ HOŞUMUZA GİDİYOR
Sahada diğer partiler ile beraber çalıştıklarını, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğuna değinen Ösen, “27 adayımız var. Seçilme olasılığı yüksek olanlar 11 kişi. Başarıya ulaştığımız takdirde çifte önemi var. Türkiye çapında teşkilatlarımız adaylarla beraber kampanya süreci yönetiyor. Diğer bölgeler cumhurbaşkanlığı adaylığına kanalize olmuş durumdalar. Bu pazar mitingimiz var. 6 parti lideri ve iki belediye başkanı katılacak. Bu süreci hep beraber sahiplendik. Saha faaliyetlerimizi bütün siyasi partiler ile ortak yapıyoruz. Diğer arkadaşlara bilgi veriyoruz. Tek teşkilat olarak hiçbir yeri gezmedik. Bunun teveccühü çok büyük oluyor. Farklı rozetlere ‘aferin birleşmişsiniz’ tepkileri hoşumuza gidiyor” diyerek saha gözlemlerini anlattı.

BAZI TEŞKİLATLARIMIZ ORTAK LİSTEDEN DOLAYI HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR
Ortak liste ile seçime girmenin CHP’ye yük olmasına dair gelen eleştirilere yanıt veren Ösen, “Bu sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de yönetilen bir süreç. Kimse için kolay bir süreç değil. Son güne kadar kendi logomuza seçime girmek ve değerimizi görmek istiyorduk. Çok kuvvetli olduğumuz bazı bölgelerde adayımız yok. Bazı teşkilatlarımızda hayal kırıklığı yaşanıyor. Önemli olan sinerjinin sağlanması. Biz şu anda DEVA’nın üyelerinin ve oy potansiyelinin olduğu yerlerde ikna etme çabalarımız devam ediyor” diye cevap verdi.

ARZU ETTİĞİMİZ KADIN ORANI HİÇBİR PARTİDE YOK
Adaylık listelerinin ardından kadın temsiline değinen Ösen, bu sayıların tatmin edici olmadığını ifade ederek, “Kadın temsili konusunda yine farklı olmadı. Çok farklı bir seçime gittiğimiz için… Biz bunu bir referandum olarak görüyoruz. Adaylara göre değil de parlamenter demokrasi mi başkanlık sistemi mi? İnsanlara hep bunu anlatıyoruz. Bizim arzu ettiğimiz Türkiye’de siyasette daha fazla kadın var. Bunun böyle olması için çalışıyoruz. Ortak liste olduğu için çok fazla bunun üzerinde durmuyoruz. Arzu ettiğimiz kadın oranı hiçbir partide yok” dedi.

KOOPERATİF MODELİ Mİ ÖZELLEŞTİRME MODELİ Mİ?
Ekonomi alanında kooperatif modeli mi özelleştirme modelini mi daha çok tercih ettiklerini belirten Ösen, “Ekonomi alanında çok iyi bir kadromuz var ama birçok alanda çok iddialı bir partiyiz. Eylem raporları içerisinde orada eğitimden adalete çok detaylı eylem planlarımız var. Önümüzdeki dönemde ekonomi alanında tarımda kooperatifleri destekliyoruz. Her şeyi özelleştireceğiz demiyoruz. Devletin üretime girmesi gereken sektörler ile özel sektör arasında farklar görüyoruz. Altyapı santral gibi yatırımları özel sektör ile yapılması zor şeyler” dedi.

BAŞARI KISTASINI NE BELİRLEYECEK
Ortak liste olduğu için başarı kıstaslarının ne üzerine olacağına değinen Ösen, “Bizim şu anda oy oranı olarak tam olarak göremeyecek. Basit matematiktense duygusal ve psikolojik etkisini bekliyoruz. Yereldeki sıkıntıdan dolayı tepkili olanları görebiliyoruz. Bir önceki referandumda başkanlığı seçenleri daha çok geziyoruz. Bizim partimizin orada bir iç rahatlatıcı etkisini görebiliyoruz. Umarım hiçbirimiz bunu hesaplamayı yapmayı düşünmeden farkla iktidar oluruz” açıklamalarında bulundu.

DEVA’YA GELMEK İSTEYENLER OLDU AMA KRİTERLERİMİZ VAR
Olası iktidar olmaları halinde AK Parti’ye kendilerine dair kopuş olabilmelerine dair konuşan Ösen, “AK Parti’nin devamı olarak konumlandırmıyoruz. Bizim tabanımız olarak CHP’ye ve AK Parti’ye oy vermiş insanlar var. Seçimi kazanırsak ve karşı taraftan talep gelirse, DEVA’ya gelmek isteyenler oldu ama bizim kriterlerimiz var. Dürüst bütün siyasetçilere kapımız açık. Kulis çalışmamız yok” dedi.

MUHAFAZAKAR TABAN OY KAÇIRIR MI?
Muhafazakar tabana sahip oldukları için tepki olarak oy ‘kaçmasına’ dair sorulara yanıt veren Ösen, şunları söyledi:

Çok az bir tepki alıyoruz İzmir’de. Bu bir zaman meselesi. Konuşup ikna edemediğimiz kimse yok. Kemal Bey’in adaylığında tepki aldık ama bu tepkiler kompanse edildi. CHP logosuna dair ikna çabamız var. Her partinin tabanında zıtlık var. Az olalım öz olalım ne yazık ki mevcut. Gelecek için doğru formül bu değil. Tabanımıza birlik mesajı veriyoruz. Sahada negatif bir şeyle karşılaşmadık.

‘KOALİSYON HÜKÜMET’ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Koalisyon hükümet eleştirilerine gelen tepkilere yanıt veren Ösen, “Koalisyon tepkisini çok almadım. Seçimden önce herkes birbirine girer sonra koalisyon olurlar. Bizim en büyük farkımız bir buçuk senedir beraber çalışıyoruz. Teşkilatlar olarak bir buçuk aydır beraber çalışıyoruz. Tanıma süreci arttıkça ön yargılar yıkılıyor. Anlaşmazlık çıkabilir ama nasıl çözüleceğini bilmek kolay. Koalisyon gibi değil ortak mutabakat olarak görmek lazım” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE TUTUMU NELER OLACAK?
Son olarak yerel seçimlerde mevcut belediyeye dair eleştirilerinin devamlılığı olacak mı sorusuna Ösen, şu ifadeleri kullandı.

Yerel seçimlerde de şimdiki iş birliği kültürü bizi daha iyi yere devşirecektir.