GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Eylül 2016 Cuma 10:51

CHP İzmir Milletvekili’ne siber saldırı şoku!

Bir hacker grubu sisteme sızarak İzmir Milletvekili Bakan’ın rehberinde yer alan yüzlerce insana provokatif mesajlar attı ve sahte bir yürüyüş daveti yaptı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hacker şoku yaşandı.

‘Börteçine Sibertim’ kod adlı hacker grubu İzmir Milletvekili’nin TBMM’den kullanılan SMS sistemine sızarak Bakan’ın adıyla rehberindeki yüzlerce numaraya provokatif mesajlar gönderdi.

Hacker grubundan Bakan’ın rehberindeki kişileri sahte bir yürüyüş daveti de yapıldı.

Saatlerce büyük sıkıntı yaşayan İzmir Milletvekili, TBMM yönetiminin sistemi kapatmasıyla rahat bir nefes aldı. Siber saldırganların bulunması için çalışmalar sürüyor.



NE YAZIK Kİ HAYATIN HER ALANINDA…

Öte yandan Egedesonsöz’e konuşan Bakan konuyla ilgili açıklamasında, “Son birkaç haftadır TBMM'de mail adresleri siber saldırılar yapılıyor. Bizim Çeşme'de gençlik kampına imam atanması iddiası ile ilgili soru önergemizin kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından dün gece yapılan bir başka siber saldırı sonucunda TBMM'den kullandığımız SMS sistemimizdeki tüm listelere bir grup hacker tarafından kontrolümüz dışında SMS gönderilmiştir. Konuyla ilgili TBMM, SMS şirketi ve operatörler gerekli çalışmaları yapıyor. Yapılan bu ırkçı ve faşizan saldırılara hayatın her alanında maruz kalır hale geldik ne yazık ki...  Yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz mücadeleler ve savunduğumuz değerler ortadadır. Bizler aydınlık bir gelecek için savunduğumuz değerlerle çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.