GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Eylül 2023 Pazar 13:41

CHP İzmir Kongresi’nde ‘kurultay delegeliği’ sonuçları… En çok oyu hangi ilçe belediye başkanı aldı?

CHP İzmir İl Kongresi’nde kurultay delegeliğinde oy verenlerin tercihleri netleşti. Şenol Aslanoğlu ve Şakir Başak’a oy veren delegeler, belediye başkanları arasında en çok tercih ettikleri isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. İlçe belediye başkanları içinde ise en çok oyu Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran aldı.

EGEDESONSÖZ- Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de İzmir il kongresi mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun zaferi ile sonuçlandı.

Kongrede kurultay listesinde alınan oylar ise netleşti. İki ayrı listede çıkan oyların toplamı doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplamda geçerli 552 oyun 538’ini aldı.

İki listede de yer alan ilçe belediye başkanlarında ise en çok oy alan isim Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran oldu. Oran toplamda 521 oy alırken Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç 515 oy, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur 471 oy aldı.

Aslanoğlu listesinde yer alan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin 409, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar 408, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay 396, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin 394, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal 360 oy aldı.