GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ocak 2022 Pazar 15:12

CHP İl Binasına çirkin saldırı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP İzmir İl Binasına 'ırkçılık, kin ve nefret' dili içeren ifadeler yazıldığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Binasına, CHP ve HDP'ye yönelik söylemler içeren yazılar yazılması üzerine harekete geçen il yöneticileri, Emniyet'te bilgi verdi. Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından yazıların fotoğrafları çekilerek, üstü boyandı. 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla soruşturma başlatıldığını duyuran CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Dün gece il binamızın duvarına ırkçılığı öven, kin ve nefret ifadeleri içeren yazılar yazılmış olup konu ile ilgili polis ve savcılıkça soruşturma başlatılmıştır. Süreci takip ediyoruz. Kin, nefret ve şiddetten medet umanlar bilsinler ki umduklarını bulamayacaklar" dedi.

CHP İzmir milletvekileri ve belediye başkanları da sosyal medya hesabından yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten paylaşımlarda bulundu.

TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ!
Yücel'in açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, "Meraklanma, ‘ırkçılığı öven, kin ve nefret’ ifadeleri tam olarak sizin vizyonunuza ait, onlarda sizin partilileriniz çıkacaktır, tüm pislik işler CEHAPE’den ürüyor çünkü" ifadelerini kullanırken, Yücel, Şahin'e "Sana kemik atan olmadı ama sen üzerine alınmışsın. Pisliği bu ülkeye sen ve senin zihniyetindekiler getirdi. Haddini bil sabrımızı sınama!" ifadeleriyle yanıt verdi. Şahin ise CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül'ün " İl Binamıza yapılan saldırıyı kınamamıza, neden bir AKP İl Yöneticisi’nden sataşma gelir? Anlayamadık!" ifadelerine, "İl başkanınız, il binanızın duvarına yazı yazıldığını söylüyor, siz ise saldırı yapıldı diyorsunuz. Hanginize inanacak kamuoyu? Sahi, il binanızın duvarına neler yazıldığını neden paylaşmıyorsunuz? Yanlış anlama ben değil kamuoyu merak ediyordur, hani bilgilendirmek için. Bu arada tabiki şiddetin her türlüsüne geçmişte olduğu şimdi de karşıyız. Ama bi aynaya bakmanızı da tavsiye ederim…" diye cevap verdi.

ÖZUSLU'DAN KINAMA MESAJI: NEFRETİNİZ BATSIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da söz konusu yazılamayı kınayan bir mesaj yayınladı. Özuslu mesajında "Kuruluşun ve kurtuluşun partisine yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. CHP, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da tarihsel misyonunu insan aklının ve bilimin yol göstericiliğinde ifa edecektir. Toplumsal birlik ve bütünlüğümüz CHP garantisindedir. Nefretiniz batsın..." ifadelerini kullandı. 

 Ardından pek çok CHP'li ve AK Partili; paylaşımın altında karşılıklı diyalog halinde tartıştı.