GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2017 Pazartesi 15:08

CHP İl Başkanı Güven: Hedefi yakaladık

Referandum oylaması Türkiye'den yüzde 51.4 ile geçerken İzmir'de yüzde 68.8 oranıyla çıkan 'Hayır' oyları CHP'ye buruk bir sevinçe yarattı. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Hedefimiz, yüzde 70 idi, bir puan gerisinde kalarak yakaladık" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 30 ilçenin tamamında 'hayır' oyu çıktığını belirterek, yüzde 70 oy hedefini 1 puan farkla yakaladıklarını söyledi.

Güven, şöyle konuştu: "İzmir ve Ege Bölgesi referandumda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. 30 ilçenin 30'unda da 'hayır' çıktı. Bizim yüzde 70 hedefimiz vardı. Karşımızda devletin gücü vardı. Son bir ay İzmir'de hükümet kamp kurdu. Her şeye rağmen 68.8 oy oranıyla ciddi hayır oyu yakaladık. Türkiye'nin diğer bölgelerindeki şartlar çok farklıydı. Referandumun üzerine diğer bölgelerde gölge düştü. Ege illeri olarak üzerimize düşeni yaptık. Sağduyu ile devam ediyoruz. Örgütüm, milletvekillerim çok başarılı bir performans sergiledi. İstedik ki bu sonuç Türkiye'de gerçekleşsin ama olmadı. Ülkemiz için iyi şeyler olmasını diliyoruz." (DHA)