GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2016 Salı 11:10

CHP İl Başkan Güven’den ‘ziyaret’ açıklaması: Zaten sürekli...

CHP İzmir İl Başkanı Güven göreve geldikten sonra bir türlü gerçekleşmeyen Genel Başkan ziyareti için konuştu. Güven, "Bu genel merkezle görüşme işi sıradanlaştı. Zaten sürekli iletişim halindeyiz. Herhangi bir problem yok" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in şok istifası sonrası yönetim kurulunun tüzüğe uygun hareket ederek oy birliğiyle başkanlık görevine getirdiği Asuman Ali Güven bir türlü gerçekleşmeyen ‘Genel Başkan ziyareti’ için açıklama yaptı.

Güven'in göreve gelmesinin ardından genel merkezin yönetim kurulunun aldığı karar karşısında nasıl bir refleks göstereceği merak konusu olmuştu. Örgüt içinde ise olağanüstü kongre, genel merkez ataması ya da Güven'le yola devam şıkları arasında tartışmalar yaşanmış, ilk yönetim kurulu toplantısına gelen tebrik mesajı tartışmalara nokta koymuştu.

Güven o günlerde rapor hazırlayıp Ankara'ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir sunum yapacağını belirtmişti.  Fakat ilerleyen günlerde ziyaret bir türlü gerçekleşmedi.

85'inci İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılış günü olan 26 Ağustos'ta kente gelmeyerek Artvin'e giden CHP Lideri silahlı saldırıya uğramış ve hem CHP'nin hem de Türkiye'nin gündemi bir anda değişmişti.

Kamuoyunda CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yeni seçilen Güven ve yönetimine tam destek içinde olduğu konuşulsa da, İEF açılışına gelmeyişi ve İzmir'in yeni il başkanını Ankara'da ağırlamaması kafalarda soru işareti yarattı.

BU İŞ SIRADANLAŞTI!
Geçmiş dönemde, 'Her şey güzel. Sıkıntı yok' mesajları veren Güven de konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Güven, "Bu genel merkezle görüşme işi sıradanlaştı. Zaten sürekli iletişim halindeyiz. Herhangi bir problem yok" dedi.



SINDIR'DAN ZİYARET 
Öte yandan gün içinde CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'i makamında ziyaret etti.  İl yöneticileri ve parti okulu koordinatörlerinin de yer aldığı görüşmede parti içi eğitim ve sandık çevresi örgütlenme çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.