GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Kasım 2023 Cuma 09:10

CHP-İYİ Parti hattı hareketli… Çıray sürprizi!

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve Başdanışmanlık görevlerinde bulunan İzmir eski Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gündeme geldi. Yeni genel başkan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile temas kuran Çıray’ın, CHP’den adaylık için nabız yokladığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanlık koltuğuna Özgür Özel’in oturmasının ardından yaşanan değişim sonrası Büyükşehir ve ilçelerde aday olmak isteyenler hareketlendi. Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ise ardı ardına açıklamalar geldi.  Özgür Özel’in gelişiyle birlikte partinin seçmenle barıştığını ifade eden Soyer, kendi adaylığı konusunda ise bir sorun yaşayacağını düşünmediğini aktarmıştı. Soyer ayrıca, partide dillendirilen “önseçim” konusunda ise hazır olduğunu kamuoyuna ilan etti.

Başkan Soyer’in koltuğuna oturmak ve aday olmak isteyenler kulis çalışmalarını hızlandırırken yeni bir isim daha parti kulislerine yansıdı. Geçmişte; CHP’den İzmir milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapan, İYİ Parti’nin kuruluş sürecine katılan ve üst düzey görevlerde bulunan İzmir eski Milletvekili Dr. Aytun Çıray, CHP ile temas kurdu. Çıray’ın, İzmir büyükşehir belediye başkan adaylığına yeşil ışık yaktığı dile getirilirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Özgür Özel ile de bu konuda özel diyalog kurduğu konuşuluyor.

Parti kulislerinde adı CHP adayı olarak gündeme gelen Çıray’ın yeni parti üst yönetimi tarafından İzmir’de İYİ Parti’ye alternatif olarak da masaya getirildiği ifade edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bizzat İzmir’e gelerek İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi büyükşehir adayı olarak ilan etmişti. Özlale şu anda aday olarak sahayı gezip açıklamalarda bulunurken Çıray’ın isminin İzmir’de olası İYİ Parti’ye gidecek oyları da tutması ya da engellemesi düşünülüyor.

Konuyla ilgili kamuoyuna henüz bir açıklama yapmayan Çıray’ın CHP ile teması partide konuşulmaya başlanırken son kararı CHP genel merkezi verecek. İYİ Parti-CHP ittifakının yeni genel başkan değişiminden sonra yeniden değerlendirilmesi de adayların kim olacağına da şekil verecek.