GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Şubat 2023 Pazartesi 09:37

CHP Grubunu çatlatmıştı... Gaziemir'de plan değişikliği ısrarı!

Gaziemir Belediye Meclisi içerisinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi grubunda sık sık çatlağa neden olan ‘plan değişikliği’ önerisi bir kez daha meclis gündemine geliyor. Son olarak Haziran 2022’de parti içinde tartışmalara neden olan değişiklik önerisi oy çokluğu ile reddedilirken, Mart ayı olağan meclis oturumunda parti içinde alınacak karara gözler çevrilmiş durumda. CHP Parti tüzüğü gereği imar konularında grup kararı gerekmiyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Dokuz Eylül Mahallesi, Hava Eğitim Yolu, Sarnıç Yolu, Akçay Caddesi ve İZBAN Banliyö Hattı arasında kalan 1441 ada 20 ve 34 parsellerin Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) belirlenmesi ve 1/5000 ölçekli Gaziemir 1. Etap Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'ndaki kullanım kararları Sanayi Alanı, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Küçük Sanayi Alanı olan 1441, 1442, 2040 ve 2010 adaların kullanım kararlarının "Ticaret Alanına" dönüştürülmesi önerisi bir kez daha Gaziemir Belediye Meclis gündemine geliyor.

Geçmişte daha önce de meclis gündemine gelen ancak CHP'li üyelerin bazılarının 'ret' oyu vereceğini açıklaması sonrası geri çekilen ilgili önerge 1 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen meclis oturumunda yeniden reddedilmişti.

Haziran 2022’de gündeme gelen ilgili önerge CHP'li 10 Meclis üyesi kabul oyuna karşılık, AK Parti, MHP, Bağımsız Meclis Üyesi ve CHP'li diğer meclis üyelerinin 'ret' oyu sonrası oy çokluğu ile reddedilmişti.

BİR KEZ DAHA MECLİS GÜNDEMİNDE
İlçe içerisinde çok defa çatlağa neden olan Gaziemir İlçesi, Dokuz Eylül Mahallesi, Hava Eğitim Yolu, Sarnıç Yolu, Akçay Caddesi ve İzban Banliyö Hattı arasında kalan bölgede, 1441 ada 20 ve 34 parseller üzerinde Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) belirlenmesi, 1/5000 ölçekli Gaziemir 1. Etap Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'ndaki kullanım kararları Sanayi Alanı, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Küçük Sanayi Alanı olan 1441, 1442, 2040 ve 2010 adaların kullanım kararlarının "Ticaret Alanı'na" dönüştürülmesi, yapılaşma koşullarının düzenlenmesi, sosyal-teknik altyapı alanlarının belirlenmesi, ayrıca ulaşım güzergahının sürekliliğinin sağlanması için planlama alanının doğusundaki 15 metrelik imar yolunun 20 metre olarak düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi bir kez daha meclis gündemine geliyor. Komisyonlara gönerilmesi beklenen plan değişikliği önerisi için gözler Cumhuriyet Halk Partisi grubuna çevrilmiş durumda. CHP tüzüğü gereği parti imar konularında grup kararı alınma şartı bulunmuyor.