GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Kasım 2017 Perşembe 12:19

CHP Gaziemir'de Başkan Şenol'dan net çıkış: Adayım Umut Tekin'dir

Kongresini 10 Aralık’ta gerçekleştirecek Gaziemir’de Başkan Tekin devam etmeme noktasında kararlı duruşunu hala koruyor. İlçede Tekin dışında başka bir isim de öne çıkmadı. Tavrı merak edilen Belediye Başkanı Şenol ise, “Benim adayım hala Umut Tekin’dir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından start alan ilçe kongreleri için hareketlilik devam ediyor.
Gaziemir’de 10 Aralık’ta delegenin önüne sandık konulacak. Fakat İlçe Başkanı Umut Tekin sürecin başından itibaren aday olmama noktasındaki görüşünü hala koruyor.

İlçedeki seçime sayılı günler kala Tekin dışında bir ismin adaylık için dillendirilmemesi belirsizlik yaratıyor. İlçede Tekin ve yakın çevresine karşı bir yapının varlığına dair henüz bir çıkış yapılmadı.
Tekin’in ismi sık sık il başkanlığı, milletvekilliği ve belediye başkanlığıyla anılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreçteki talimatı olan, ‘Yerel seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın’ cümlesi akıllarda… Tekin’in aday olmamasının altında yatan düşüncenin belediye olduğu kulislerde konuşuluyor. Fakat Tekin önceki kongre sürecinde de adaylık için ‘tamam’ demiş sonradan ikna edilmişti. Tekin’in kararını kişisel bulanların örgütte bir hayli fazla olduğu öğrenildi. Tüm bu yakıştırmalar karşısında Tekin resmi bir açıklama yapmadı.

ADAYIM UMUT TEKİN’DİR, ÇÜNKÜ BAŞARILI!
Gelişmelerin ardından gözler Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a çevrildi. Göstereceği refleks merak edilen Başkan Şenol net ifadeler kullandı. Belediye yapısının İlçe eski Başkanı Elif Becek’i öne süreceği kulislerde konuşuluyordu. Şenol bu iddianın aksine açıklama yaptı ve yapılacak kongrede başkan adayını kesin bir dille açıkladı. Şenol, “Benim adayım hala Umut Tekin’dir. Çünkü bugüne kadar başarılı bir ilçe başkanlığı yaptı. Hala daha yapıyor. Başarılı birini niye istemeyeyim ki? Bana göre sorun yok” dedi.

HALA TEKİN…
Yine de son kararı verecek olanın Umut Tekin’in kendisi olduğunu vurgulayan Şenol, “Sonunda kendi bilir, özgür iradesini kullanabilir ama benim için hala aday Umut Tekin’dir. Ben öyle bekliyorum” diye konuştu.

UMUT’UN DIŞINDA ŞAHSİ BİR ADAYIM YOK
Sürecin başından itibaren kararlı tavrını devam ettiren Tekin’in ‘devam’ yönünde ikna edilmediği takdire oluşacak tablo için konuşan Şenol, “İkna edilemezse partide bir sürü üye ve delege var. Biri çıkar herhalde. Ama şunu söyleyeyim; benim Umut’un dışında şahsi bir adayım yok” ifadelerini kullandı.