GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Aralık 2017 Pazar 19:26

CHP Çiğli’de mini ön seçim sonuçlandı: Muhalefetin adayı kim oldu?

İl yöneticisi ve Çiğli’de muhalif blokun önemli temsilcisi Utku Gümrükçü mahallelerde delegenin önüne konulan sandıklardan birinci çıktı. Gümrükçü’nün adaylığını resmi olarak açıklaması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü kurultay takvimi kapsamında ilçe kongrelerini büyük ölçüde tamamladı.

 10 Aralık itibariyle ilçelerde sandıklar kapandı. Geriye bir tek ertelenen Çiğli kongresi kaldı. Mahalle delege seçimlerinin hareketli yaşandığı ve muhalefetin mevcut kadroya karşı açık ara üstünlük kurduğu tek ilçe konumunda olan Çiğli’de İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

17 Aralık Pazar Günü gerçekleşecek kongreye sayılı günler kalırken muhalefet mahallelerde eğilim yoklaması yaptı. Öne süreceği ismi kavgasız gürültüsüz belirlemek isteyen muhalif bloku, içindeki potansiyel ilçe başkanları arasında demokratik bir seçim yaptı. Mahallelerde delegenin önüne sandık konuldu.

İl yöneticisi Utku Gümrükçü; 337, Mert Özcan 28, Erkan Akar 8 oy aldı ve muhalefetin kongredeki adayı kesinlik kazandı. Gümrükçü en kısa zamanda adaylığını açıklayacak.