GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Haziran 2023 Pazartesi 09:37

CHP Çiğli’de kongre kulisleri… İkinci raunt mu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde hareketlilik yaşanmaya başlamış durumda… CHP İzmir’de merkez ilçeler arasında yer alan Çiğli’de de seçim çalışmalarında adaylar sahada çalışmaya başladı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerde başlayacak olan seçim heyecanına çevrilmişti.

CHP İzmir’de seçim hazırlıkları başlarken, mevcut başkanların mahalle delege süreçleri ve ilçe başkanlık seçimleri için alacağı kararlar merak konusu olmuştu. Bu kapsamda da Çiğli’de de hareketlilik başlamış durumda.

ÖZCAN ‘DEVAM’ DİYECEK
2018 yılında dönemin ilçe başkanı Utku Gümrükçü’nün istifası sonrası göreve getirilen ve sonrasında ise 2019’da gerçekleştirilen kongrede rakibine 185 oy fark atan Mert Özcan, yeni dönem için de aday olması bekleniyor.

Saha çalışmalarını sürdüren ve ilçesinde örgütten tam destek alan Özcan’ın mahalle delege seçimleri sürecinde de listelerde etkili olmaya çalışacağı belirtilirken, geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de ilçede önemli bir ağırlığı olan Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in de Özcan’a destek vereceği kulislerde yer aldı.

ŞİRİN AKGÜL DE ADAY
2019 kongre sürecinde ilçe başkanlığını Özcan’a kaptıran Şirin Akgül’ün önümüzdeki seçimlerde aday olacağı konuşulan isimler arasında… Mahalle delegeleri seçimlerini bu kongre takviminde sıkı tutmayı amaçladığı iddia edilen Akgül’ün yeniden adaylık için yoğun çalışma yaptığı belirtiliyor.

GÜMRÜKÇÜ’NÜN TUTUMU NE OLACAK?
Kongre sürecinde alacağı tutum merak edilen bir diğer isim ise Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü… İlçe ve belediye arasındaki uyum gerekçesi ile kongre sürecinde etkin rol oynayacağı belirtilen Gümrükçü’nün, 2018’de kendi yönetiminde yer alan ve ilişkilerin de iyi olduğu Mert Özcan’a tam destek vermesi bekleniyor.