GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Kasım 2019 Cuma 09:31

CHP Balçova’da fotoğraf netleşti: Muhaliflerden mavi liste çıkışı!

Balçova’da muhalif yapı mavi liste çağrısı yaptı. Belediye ve mevcut ilçe başkanı ve yönetimine karşı mahallelerde liste çıkarmaya hazırlanan ‘Balçova Değişim Hareketi’ adı altında organize olan yapı belediye desteğiyle çıkacak her adayın karşısında olacağını ifade etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde kurultay süreci için hareketlilik başladı. 8 Kasım’da start alacak mahalle delege seçimleri öncesinde ilçelerdeki tablolar belirginleşiyor. Önce Karşıyaka’da kendini gösteren muhalefet mavi listeyle kamuoyuna çağrıda bulunmuştu. Böylece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘uzlaşı aday’ önerisinin İzmir’de ilk olarak karşılık bulmadığı ilçe ortaya çıkmıştı.

Gelinen süreçte bir mavi liste hareketi de Balçova’da oluştu. ‘Balçova Değişim Hareketi’ adı altında organize olan partililer ‘Mavi Listelerde Buluşalım’ başlığıyla üyelere seslendi. Çok uzun süredir ilçe başkanlığı yapan Eryılmaz’ın devam edip etmeyeceği şu an netlik kazanmazken muhalif yapı belediye destekli çıkacak her adayın karşısında olacağını vurguluyor.