GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Kasım 2018 Perşembe 11:30

CHP Aliağa Aday Adayı Ümit Devran: Artık sonuç almaya ihtiyacımız var!

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı, Maden Yüksek Mühendisi Ümit Devran; alan çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ziyaret ve görüşmelerinin yanı sıra, Aliağalı'lara broşürlü bir çağrıda bulunan Devran; son yıllarda hızlı gelişen sanayi ve göçün kurguladığı bir ilçe olarak tanımladığı Aliağa için; kırmızı alarm veren ifadeler kullandı.

Aliağa'nın kentsel gelişimi ile birlikte pek çok sorun doğurduğuna,  kronik hale gelen sağlık, ulaşım, barınma gibi meselelerin aciz çözüm beklediğine vurgu yapan Ümit Devran; " Artık sonuç almaya ihtiyacımız var. Öngörülü adımlar atmaya ihtiyacımız var. Aliağa'ya bu yaklaşımı getirecek olan da, sadece ve sadece CHP'nin yerel yönetim bakışıdır, uygulamalarıdır." dedi.

İHTİYACA UYGUN VE ÖNGÖRÜLÜ ...
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; son bir yıldır ilçenin artan sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik bilimsel çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti. Devran; projelerinin hazır olduğunu ve Aliağa'da sanayiciden, halka, işçiden, yatırımcıya herkesin hakkını alacağı ve aynı zamanda da taşın altına elini koyacağı formüllerle yol alabileceklerini kaydetti. Özet bir broşürle, bu bakış açısını halkla paylaşan CHP Aliağa Aday Adayı Ümit Devran; şu sözlere yer verdi; " Aliağa  artık ; sanayi ve göçün kurguladığı bir kent!  Öngörülü planlamalara; ihtiyaca; bilim ve hukuka uygun, çözüm yöntemlerine; devamlılık ve çıkarsızlık üstüne kurulu hizmet ve yatırımlar yapmaya; hayatı hepimiz için kolay ve daha ucuz yapacak adımlara ihtiyacımız var. Artık sonuç almaya ihtiyacımız var ! Artık Aliağa’nın; gücünün ve geleceğinin farkında olmaya; sağlıktan ulaşıma, konut ve çevre sorunlarından eğitime her alanda  güçlü bir ele ihtiyacı var !

HİZMETTE VE HAKTA EŞİTLİK...
2014 yılında kaybedilen ilçelerden biri olan Aliağa'nın eşitlik ve sağduyu temelinde bir yerel idare bakış açısına kavuşması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Devran; sözlerini şöyle sürdürdü; " Hizmet de eşit olmalı, hak da... Kamusal yarar ve ortak çıkar önemli. Belediye eşit hizmet üretmek, halkımız da ortaya çıkan değerden payına düşeni eşit bir biçimde almalı. Ama bu olurken de, belediye gibi, tüm kesimler üzerine düşeni yapmalı. Sanayicimizin imar ve ruhsat sorunlarını yasal bir zeminde çözeceğiz ki, tüm taraflar rahat etsin, şeffaflık sağlansın. Hastane sorunumuzu çözeceğiz ki, halkımızın kilometrelerce süren can havli son bulsun. Atıl alanlarımızı, çöp sahalarımızı kaderine bırakma lüksümüz yok. Çünkü buraları rehabilite etmezsek, Aliağa'da bırakın insanımızın nefes almasını, kuşun kanat çırpacağı yer dahi kalmayacak. ilçemizi daha yaşanır hale getirmek ve hayatı kolaylaştırmak zorundayız. Bunun nasıl olacağını biliyorum. Çünkü, mevcut durumu ve sorunları ile çözüm yollarını biliyorum. Bilime ve hukuka inanıyorum. Niyetiniz varsa ve yola çıktıysanız; bazı ilkeleri de olmazsa olmazınız yaptıysanız; halkı da tüm bunlara ortak ettiyseniz; çözülmeyecek sorun yoktur. Şu anda; hemşerilerimle bir araya gelerek bunları tartışıyorum. Aliağa'nın 2019 yılı Yerel Seçimlerinde doğrudan yana, ilçeyi ayağa kaldıracak gerçek ve somut projelerden yana tercih yapacağıın görüyorum. Bu farkındalığı da çok önemsiyorum. Dilerim; bunları onlarla birlikte yapmak nasip olur."