GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2024 Perşembe 18:28

CHP Adayı Kınay’dan rakibe gönderme: Karabağlar’ı siyasi kayyuma teslim etmeyiz!

CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay, ilçedeki rakibi AK Parti adayı Mehmet Sadık Tunç’u hedef aldı. Geçmiş dönemde Tunç’un ilçede kaymakamlık yaptığına atıf yapan Kınay, “Hayatınızı gasp eden burada karşımıza siyasi bir kayyum çıkardılar. Siyasi kayyuma teslim etmeyeceğiz. Bizler güçlüyüz, bizden korkuyorlar. Bizi susturmaya çalışıyor bu yüzden. O kadar güçlüyüz ki 1 Nisan’dan sonra halktan ve toplumdan yana belediyecilik için birlikte yöneteceğiz” dedi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabağlar ilçesinde düzenlenen Halk Buluşması’na katıldı.

Uğur Mumcu Parkı’nda yapılan açık hava toplantısına CHP milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, ilçe belediye başkan adayları ile partililer katıldı.

‘BİZDEN KORKUYORLAR’
Programda CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kınay açıklamasında rakibi AK Parti adayı Tunç’un geçmiş dönemde ilçede kaymakamlık yaptığına atıfta bulunarak Tunç’u hedef aldı. Kınay, şu ifadeleri kullandı:

“Eski İzmir’i içinde barındırdı Karabağlar. Eski İzmir’den Yeni İzmir’i yaratacak Karabağlar, her birimizin dönüşümde birlikte olacağız. Sosyal demokrat anlayışla birlikte ötekileştirmeden, büyük bir aile içinde olduğu bu şehirde dönüşümü birlikte yaratacağız. Yandaşa değil vatandaşa hizmet edeceğiz.

Hayatınızı gasp eden burada karşımıza siyasi bir kayyum çıkardılar. Siyasi kayyuma teslim etmeyeceğiz. Bizler güçlüyüz, bizden korkuyorlar. Bizi susturmaya çalışıyor bu yüzden. O kadar güçlüyüz ki 1 Nisan’dan sonra halktan ve toplumdan yana belediyecilik için birlikte yöneteceğiz.

Karabağlar İttifakı’nı Türkiye İttifakı gibi beraber yaratacağız. Burada CHP’nin sözünü yürüteceğiz. Tugay’dan da bir söz istiyoruz; buraya daha çok gelecek buraya pozitif ayrımcılık yapacak.

Her bir köşede birlikte olacağız. Her bir sözümüz ve sesimizle beraber olacağız. Dönüşen Karabağlar’ı birlikte yöneteceğiz. 15 yıllık emeği daha iyiye götürmek için çalışacağız. Bu yolculuğumuza bir kez daha başlıyoruz. Karabağlar değişecek ve dönüştürecek.”

‘KARABAĞLAR’I VERMEYECEĞİZ’
Kınay, kentsel dönüşüme vurgu yaparak “Bugün burada büyük bir coşkuyla bir umudu paylaşıyoruz. Özel’i karşılamanın gücünü paylaşıyoruz. Hayatımızı enkaz altında bırakan, çocuklarımızın geleceğini elinden alan iktidara karşı birlikte mücadele ediyoruz. Çaldıklarından utanmadılar. Bizlerin hayatlarını ve kentlerini istediler. Kentlerimizi böldüler. Karabağlar’ı Konak’tan bölüp almak istediler siz vermediniz. Karabağlar’ı vermeyeceğiz.

Özgürlüğümüzü, sesimizi mücadelemizi gasp edeceklerini zannediyorlar. Bizler burada her birimiz bu mücadelenin içinde Atatürk’ün cumhuriyetin mayasını almışız. Kentlerimizi de ülkemizi de bu karanlığa teslim etmeyeceğiz.

Her birimiz kentlerimizi savunuyoruz. Karabağlar’da geleceğimizi savunuyoruz. Evimizi, topraklarımızı savunuyoruz. Limontepe’de kentsel dönüşüm firması açıklama yaparken halkımızın hakkını savunmak için hep beraberdik. Karabağlar’ın hakkını yandaşlara verenlerle mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.