GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Aralık 2022 Cuma 15:27

ÇEŞTOB'dan 'yılbaşı' raporu: Çeşme'de denize giren bile olur!

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir bu yıl yılbaşı tatilinin hafta sonuna denk gelmesi dolayısıyla rezervasyonların yüzde 90 oranında dolduğunu söyledi. Demir açıklamasında "Biraz turist olsa bugün ve yarın Ilıca’da denize giren mutlaka olur" dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Yeni yıla bir gün kala yılbaşını evde geçirmek istemeyen vatandaşlar Çeşme’de rezervasyon yaptırıyor.

Çeşme’de hem otelcilerin hem de belediyenin yılbaşı hazırlıklarını tamamladığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “çok uzun tatil olmayacak. Açık olan otellerde rezervasyonlar gayet iyi gidiyor. Yüzde 90’a ulaşmış durumda. Alaçatı’daki butik otellerimiz çok hızlı doluyor. Alaçatı’da, Çeşme’de belediyemizin de bir takım gösterileri olacaktır. Sokaklar yine hareketli olacak" dedi.

DENİZE BİLE GİREBİLİRLER
Başkan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeşme yılbaşına hazır, otelleriyle, esnafıyla, tüm organizasyonuyla misafirlerini bekliyor. Yarından itibaren yoğunluk söz konusu olacak Alaçatı sokaklarında havanın gayet güzel olması dolayısıyla yoğun sokak kutlamaları da bekleniyor. Otellerimizin doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Yılbaşına gidenler denize bile girebilir. Butik otellerde biraz boşluk olsa da rezervasyonları kabul etmeye devam ediyor. Biraz turist olsa bugün ve yarın Ilıca’da denize giren mutlaka olur. Bu kadar değerli bir destinasyonuz"