GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2020 Pazar 10:41

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir: İnciraltı, Manisa’yla bile entegre olabilir

Ege Turizm Merkezi-Çeşme Turizm Projesi'nin İnciraltı ile entegre olacaksa, bunun işin başında net biçimde ortaya konmasını öneren Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, farkındalık yaratacak ürünlerin fayda sağlayacağını söyledi. Yakup Demir, İnciraltı’nın planlanmasının geniş bir perspektifle ele alınabileceğini vurguladı.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Turizm Projesi'nin, İnciraltı ile entegre hale getirilmesi düşüncesi tartışılıyor. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in yaptığı açıklamaya bir değerlendirme de Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir'den geldi.

İNCİRALTI, EGE PROJESİNİN YANINA KONULMALI
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Çeşme ile İnciraltı entegre olacaksa, bunun işin başında net biçimde ortaya konması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Yakup, "Projenin içinde olduğum için söylüyorum, bu entegrasyon pekala düşünülebilir. Mahmut Bey'in (Özgener) Bakan Bey ile neler konuştuklarını bilmiyorum ama Çeşme ile İnciraltı entegrasyonu, nasıl olur, anlayamadım. Çeşme demek, İzmir demek… Arada 30 dakikalık mesafe var. İnciraltı, Çeşme Turizm Planı kapsamında değerlendirilebilir. Ege projesine sadece İnciraltı değil, Kemeraltı, Karşıyaka, hatta Manisa bile entegre olabilir. Öncelikle şunun yapılması lazım: İnciraltı planı yapılırken, mutlaka Ege projesinin yanına konulmalı. Birbiriyle entegre olacağı baştan belirlenmeli. Farklılık yaratacak ürünler, projeyi güçlendirir."