GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2024 Pazartesi 15:52

Büyükşehir-sendika arasında 'işten çıkarma' zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediye bünyesinde 2024 yılı itibari ile alınan işçilerin çıkarılacağı iddiası sonrası Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul  başkanlığındaki heyet Egemenlik Binası’na gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi. Toplantıda Başkan Tugay sendika yetkililerine kimlerin işten çıkarılacağını açıkladığı öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ekonomik sorunu aşmak için yeni yılda işe girişi yapılan 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddiaları ile ilgili olarak bugün kritik bir zirve gerçekleşti.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul başkanlığındaki heyet Egemenlik Binası’na gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi.

TUGAY SENDİKA YETKİLİLERİNE ANLATTI: İŞTEN KİMLER ÇIKARILACAK?
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.  Sendika yetkilileri ile Başkan Tugay’ın görüşmesinde Cemil Tugay’ın  ‘işten çıkarılma’ iddialarına açıklık getirdiği öğrenildi. Tugay’ın sendika yetkililerine yönelik ‘haksız hiçbir işten çıkarma yapmayacağız. Emekçinin ekmeği ve işiyle oynamayız’ dediği iddia edildi. Toplantıda ayrıca Tugay’ın ‘işten çıkarılacaklar’ olarak lanse edilen isimlerin; sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu aktarıldı.

SENDİKA YETKİLİLERİNDEN ‘İNCELEME’ TALEBİ
Belediyeden çıkarılmak istenen isimlerin listesini isteyen sendika yetkilileri sayılan nedenlerin olup olmadığını incelemek için zaman istediği Tugay'a ilettikleri aktarıldı.

Ayrıca işten çıkarmaların başladığı ancak net sayı için çalışmaların sürdüğü de edinilen bilgiler arasında.  Sendika tarafından yapılacak incelemeler sonrası 'haksızlık' yapılan herhangi bir işçi olması durumunda Cemil Tugay'ın işe geri alacağını söylediği de öğrenildi.