GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Temmuz 2021 Perşembe 09:31

Büyükşehir kararını verdi… Konuta ret, yeşile evet!

Konak sınırları içerisinde atıl durumda bulunan alan ile ilgili olarak Konak Belediyesi’nin zemin+5 kat konut imarı vermesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındırlık İmar Komisyonu’nda ele alındı. Alan rekreasyon alanı olarak onaylanırken komisyon konut alanı için talep edilen alanın yüzde 5’lik hak verildi.  

EGEDESONSÖZ- Konak’ta Özel İzmir Amerikan Koleji ile Özel İzmir SEV okullarının arkasında bulunan mevcutta haliyle otopark ve yeşil alan-park olarak kullanılan arazinin imara açılması ile ilgili Konak Belediyesi harekete geçmişti. Mülkiyet sahiplerinin başvurusunu değerlendiren belediye yapılan inceleme sonucunda imar planlarına göre zemin+5 kat konut onayı vererek kararı Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sevk etmişti.

İhtisas komisyonlarının ret verdiği teklif ile ilgili olarak meclis gündeminde tartışılan konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile bu kez Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na gönderilmişti.

Bayındırlık İmar Komisyonu yaptığı değerlendirmede alanın konut alan statüsünden yüzde 5’e çekilmesine ve rekreasyon alanı olarak belirlenmesine karar verildi.

KONUTA YÜZDE 5 HAKKI
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara yol açan karar ile ilgili olarak konuşan AK Partili Hakan Yıldız "Konak meclis üyesiyim ve bunu oy birliği ile gönderdik. Sayın komisyon başkanı bir ifade kullandı 'rekreasyon alanın yüzde 5 hakkını veriyoruz' diye.  Burada 18 kişilik bir hak var ve ortalama 150 metrekarelik alanı bu kişilere veriyoruz ve bölüşün diyoruz. Burada adanın tamamı değil yarısı yeşile bırakılmış yarısı vatandaşa verilmesi gibi bir cesur kadar alınmıştı. Bugünkü plan açısından sıkıntılı, çünkü planlama yapılamamış. Bu anlamda keşke daha farklı bir karar çıksaydı, Konak bu süreçte sıkıntılı bir süreç ile karşı karşıya kalacaklar" dedi.