GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Nisan 2020 Salı 17:35

Büyükşehir’in seferberliğinde halkaya eklenen eklenene: Emekçiler 'biz de varız' dedi!

İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan aynı zamanda DİSK’te örgütlü olan yaklaşık 15 bin üye İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Biz varız’ sloganıyla yürütülen dayanışma kampanyasına destek verme kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadele kapsamında başlattığı dayanışma kampanyasına toplumun her kesiminde destekler çığ gibi büyüyor. Kültürpark’ta toplanan erzak kolileri adreslere teslim ediliyor. Gönüllü vatandaşlar ulaştırma işine de yardımcı olurken binlerce İzmirli ise temin ettikleri ürünleri kargo yoluyla Büyükşehir yetkililerine iletiyor.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde, ‘Biz varız’ sloganıyla başlatılan kampanyaya son olarak Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda (DİSK) örgütlü olan İZENERJİ ve İZELMAN çalışanları da katıldı.

Yaklaşık 15 bin üyenin seferberlikte yer aldığı belirtildi. Sendikadan adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu kentte birlikte yaşadığımız, parklarını temizlediğimiz, suyunu bağladığımız, ulaşımını sağladığımız insanlara şimdi dayanışma vakti diyoruz. Bu kentte hep birlikteyiz renk dil ayrımı yapmadan dayanışmaya gidiyoruz, bizi yaşatacak olan dayanışmamızdır” dedi.