GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Mart 2022 Cumartesi 16:24

Büyükşehir'in konut projesi vizeyi aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanları için hayata geçireceği konut projesi için ÇED onayı verdi.  Artan inşaat maliyetleri ise projenin tahmini bedelinde yüzde ellilik artışa neden oldu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye çalışanlarına yönelik yapacağı konut projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay çıktı.

Belediyenin şirketleri arasında bulunan Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik Ve Teknoloji A.Ş. tarafından  hayata geçirilecek ‘Egeşehir Sitesi Konut Projesi’ için bakanlıktan ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı geldi.  

Küçük Çiğli Mahallesi’nde büyükşehir belediyesine ait arazide hayata geçirilecek proje kapsamında 551 adet konut ve 2 adet dükkan inşa edilecek.  Dokuz katlı 11 bloktan oluşacak sosyal projede spor alanları ve parklar da yer alacak. İmar planlarında kentsel gelişme alanında kalan projenin inşaatına da kısa süre içinde başlanılması ve çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor.

Projenin dikkat çeken ayrıntısı ise tahmini bedeldeki yükseliş oldu. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında yayınlanan ÇED başvurusu dosyasında 130 milyon TL olan yatırım bedeli 189 milyonu aştı. Tahmini bedelde yüzde ellilik bir artış yaşanmış oldu.