GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Şubat 2016 Perşembe 07:54

Büyükşehir'in kızları yarı final peşinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Cumartesi günü tarihi bir maça çıkıyor.

Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında Polonyalı rakibine 4 sayı farkla yenilen Büyükşehir Belediyesi, Celal Atik Spor Salonu'nda yarı final vizesi arayacak. Aynı kupada 2009 yılında da yarı final oynayan mavi-beyazlılar, İzmirli sporseverlerin desteğiyle bir kez daha Avrupa'nın ilk dört takımı arasına adını yazdırmak istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bayan hentbolcuları, 27 Şubat Cumartesi günü Avrupa'da önemli bir sınav verecek. Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında Polonya ekibi EKS Start'a deplasmanda 29-25'lik skorla yenilen Büyükşehir Belediyesi, evinde en az 5 gollük bir fark yakaladığı takdirde yarı finale yükselmeyi başaracak. Celal Atik Spor Salonu'nda saat 17.00'de başlayacak karşılamaya tüm İzmirli sporseverleri beklediklerini dile getiren mavi-beyazlılar, seyirci desteğiyle birlikte hedeflerine ulaşacaklarına inanıyor. 2009 yılında Challenge Kupası'nda yarı final oynayarak bir ilke imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrı başarıyı tekrarlayarak Türk hentbol tarihine adını yazdırmak istiyor.

4 oyuncusu A Milli Takım’a çağrıldı
Avrupa'daki başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken İzmir Büyükşehir Belediyespor Bayan Hentbol Takımı'nda forma giyen 4 isim A Milli Takım kadrosuna davet edildi. Derya Tınkaoğlu (kaleci), Fatma Atalar (orta oyun kurucu), Ece Sözmen (sağ oyun kurucu) ve Yağmur Toprak (sağ kanat) Milli Takımımızın 2016 Bayanlar Avrupa Hentbol Şampiyonası eleme gurubunda Portekiz ile oynayacağı maçlar için 3 Mart'ta Ankara'da başlayacak kampa katılacak. Milli Takımımız 10 Mart'ta deplasmanda Portekiz ile oynadıktan sonra, 13 Mart'ta aynı rakip ile bu kez Türkiye'de karşı karşıya gelecek.