GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Mayıs 2022 Salı 10:07

Büyükşehir ihaleye çıkıyor... Sel ve taşkınların önüne geçilecek!

Yağmur suyu ve atık su hatlarını birbirinden ayırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mezbaha ve civarındaki mahallelerde bin 50 metre yağmur suyu ve bin 300 metre atıksu borusu hattı yapımı için ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  2019 yılından bu yana kent genelinde 196 kilometre yağmur suyu hattı yenileme işi ve imalatı yapan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız vermek için yeni bir ihaleye daha çıkmaya hazırlanıyor.

Ödemiş ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mezbaha ve civarındaki mahallelerde bin 50 metre yağmur suyu ve bin 300 metre atıksu borusu hattı yapımını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 16 Haziran tarihinde ihaleye çıkacak. Saat 10.00'da gerçekleştirilecek ihale, Kültürpark 3 No'lu Hol'de yer alan  İhale Salonu'nda yapılacak.

Atıksu arıtma tesinin devreye alınması ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ile birlikte ilçedeki yağmur suyu ve kanalizasyon suyu hatları ayrıştırılacak. Böylelikle ilçedeki sel ve taşkınların önlenmesi sağlanacak.