GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ocak 2024 Salı 14:12

Büyükşehir’den yeni TİS teklifi… Son karar kamu emekçilerinin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçilerini yakından ilgilendiren TİS görüşmelerinde işveren kanadından yeni bir teklif geldi. Teklifle ilgili son kararı sendika kurulları soracak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlamıştı.

Hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre Sosyal Denge Tazminatı’nın 18 bin TL’ye çıkarılması, ikramiyelerin ise 6 bin TL’ye yükseltilmesi ve Halkın Bakkalı’ndan aylık 3 bin TL alışveriş çeki de talep edilmişti.

YENİ TEKLİF GELDİ
Taraflar dün yeniden bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Genel Sekreter Barış Karçı ile sendika yöneticileri bir araya geldi. Görüşmede işveren kanadından önümüzdeki 3 ayı kapsayacak toplu iş sözleşmesi için yeni bir teklif geldi.

Büyükşehir Belediyesi, sosyal denge tazminatının yüzde 59 artışla 14 bin TL’ye, Mart ayında ödenen bahar ikramiyesinin yüzde 67 artışla 4 bin 500 TL’ye, Halkın Bakkalı çekinin ise Ocak ve Mart ayları için yüzde 100 artışla bin TL’ye çıkarılması önerisi geldi.

SON KARAR ŞUBE MECLİSİNİN
Sendika kararı, iş yeri temsilciler kuruluna, TİS komisyonuna ve şube meclisine soracak. Teklif bugün değerlendirilecek.

Sendika tarafından yapılan açıklamada “Taslağımızın hazırlanmasından görüşmelere kadar sürece katkı koyarak desteğini esirgemeyen ve görüşme heyetimizin gücüne güç katan tüm emekçilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sizlerden aldığımız yetki ve güçle süreci kararlılıkla sürdüreceğiz ve sizlerin onayı olmadan sona erdirmeyeceğiz.” denildi.