GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Aralık 2021 Pazar 19:53

Büyükşehir’den ‘sokak hayvanları’ açıklaması: Toplanması söz konusu değildir!

Geçtiğimiz günlerde köpekler tarafından saldırıya uğrayan Asiye’nin ardından sokak hayvanlarına dair tartışmalar sürüyor. Sosyal medyada Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale Belediyesi’nin sokak köpeklerini toplamasına dair görüntüler tepki oluşturdu. Bu tepkilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de böyle bir şey olmadığına dair “ Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin yanı sıra acil ve münferit durumlar dışında toplanması söz konusu değildir” açıklamalarında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz günlerde pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye’nin ardından sahipsiz hayvanlar üzerine tartışmalar yaşanmaya başladı. Yaşanan tartışmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerden sahipsiz hayvanlar için barınaklar kurmalarını istedi. Sonrasında sosyal medyaya düşen görüntülerde Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sokak Hayvanlarını Toplama Projesi’ tepkilere neden oldu.

Gelen tepkilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir için böyle bir durumda olmadığını ve can dostların hepimizin emaneti olduğuna dikkat çekerek “Değerli İzmirliler, Kentimizdeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin yanı sıra acil ve münferit durumlar dışında toplanması söz konusu değildir. Can dostlarımız hepimize emanet” açıklamalarında bulundu.