GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2018 Pazartesi 18:55

Büyükşehir’den ilk tasarruf tedbiri: Yurt dışı seyahatleri iptal!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda Eylül ayında gerçekleşecek iki seyahat iptal edildi. Döviz kurunun son dönemde yaşadığı dalgalanmadan dolayı tasarruf tedbirleri alan belediyenin bu yönde bir uygulamaya gittiği ifade edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Ağustos ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi.
Oturumda 4-7 Eylül tarihleri arasında Bakü’ye, 17-21 Eylül tarihleri arasında ise Almanya’nın Berlin şehrine belediye personellerinin yapacağı seyahatleri içeren önergeler gündemden kaldırıldı. Ülkede son dönemde  yaşanan döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle geçtiğimiz günlerde tasarruf tedbirleri alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde bir uygulamaya gittiği belirtildi.
Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz meclisten Amerika’nın Türkiye’ye tutumuna karşı ortak bildiri yayınlanmasını talep etti. Kökoğuz, “ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın ülkemize karşı tavrı karşısında birliktelik içeren bir bildiri yayınlayalım. 15 Temmuz’un ardından Yenikapı ruhuyla yaptığımız gibi bir beraberlik tavrı sergileyelim” dedi. Oturumu yöneten Aydoğan ise, “Bundan şüpheniz mi var? Herkes aynı şeyi düşünüyor. Bu meclisin işi değil” şeklinde karşılık verdi.