GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Aralık 2022 Salı 14:13

Büyükşehir'den enerji hamlesi... Tesisler kendi elektriğini üretecek

Çevreci yatırımlara hız vermek isteyen ve artan enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, Bergama, Seyre ve Buca’da bulunan 4 taşınmazına Güneş Enerjisi Santrali kurmak için düğmeye bastı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yenilenebilir enerjiye ağırlık vermek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem enerji maliyetlerini minimuma indirmek, hem de çevreci bir kent kurmak amacıyla bünyesindeki 4 yapının çatısına güneş enerjisi santrali kurma kararı aldı.

Karşıyaka, Bergama,  Seyrek ve Buca’da GES yapımı için düğmeye basma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi, Bergama İtfaiye Grubu, Seyrek İtfaiye Grubu Ve Buca Toros İtfaiye Eğitim Merkezi Yerleşkesine projeleri yerleştirmeyi hedefliyor.

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde çalışmaların başlaması beklenen projenin 180 gün içinde ise tamamlanması planlanıyor. İhale usulü ile gerçekleştirilecek ihalenin, 3 Ocak 2023 saat 10:30’da yapılacağı belirtildi.