GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Nisan 2020 Pazar 17:20

Büyükşehir’den Seyyar Pazar uygulaması: Buca’dan başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Değerli İzmirliler; Üretici ile tüketici arasında köprü olacak Seyyar Pazar projemizi yarın Buca'dan başlatıp İzmir'e yayacağız. Büyükşehir denetimli araçlarda ana ürün fiyatlarını biz belirleyeceğiz. Taze, ucuz sebze-meyve tarlada kalmayacak, ayağınıza gelecek. Biz varız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yılındaki 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelmesinin ardından başlattığı seyyar makam uygulamasına benzer bir çalışmayı koronavirüs ile mücadele edildiği dönemde başka şekilde hayata geçirdi.  

Bu kez Seyyar Pazar Projesi başlatılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, salgının İzmir’i de etkisi altına aldığı günlerde vatandaşların sokağa çıkmasını engelleyecek bir adım atılacağını belirtti.

Seyyar makam uygulaması gibi seyyar pazarın da başlangıç ilçesinin Buca olduğunu ifade eden Soyer, “Değerli İzmirliler; Üretici ile tüketici arasında köprü olacak Seyyar Pazar projemizi yarın Buca'dan başlatıp İzmir'e yayacağız. Büyükşehir denetimli araçlarda ana ürün fiyatlarını biz belirleyeceğiz. Taze, ucuz sebze-meyve tarlada kalmayacak, ayağınıza gelecek. Biz varız” dedi.