GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Kasım 2018 Cuma 08:35

Büyükşehir’den Gaziemir’de yeni yaşam alanı: Zeytinpark çok yakında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yapımına başladığı Zeytin Mesire Alanı ve Yaşam Korusu tamamlandı. Bölgede inceleme yapan Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe “ Proje sadece Gaziemir’e değil tüm İzmir’e hitap edecek” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yapımını sürdürdüğü “Zeytin Mesire Alanı ve Yaşam Korusu büyük oranda tamamlandı.  İlçenin Evka-7 Mahallesi sınırlarında kalan ve orman alanına yakın olan yeni yaşam merkezindeki işlemlerde sona gelindi. Geçtiğimiz aylarda Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte alandaki son çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, projenin açılışa hazır olduğunu ifade etti.

Alandaki çalışmaların son halini sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşan Gökçe, “Gaziemir’de tamamen doğal malzeme ve özgün uygulamalarla öne çıkan “Zeytin Mesire Alanı ve Yaşam Korusu” tamamlanmak üzere. Yaklaşık 40 bin m2’lik bu eşsiz nefes alma noktasıyla İzmirli yurttaşlarımıza kente çok yakın ama doğa içinde bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Çok yakında” ifadelerini kullandı. Projenin sadece Gaziemir’e değil tüm İzmir’e hitap edeceğini de vurguladı.

DOĞAL MALZEME KULLANILDI
İçinde zeytin ağaçlarının bulunduğu 40 bin metrekarelik araziyi, doğal yapısını bozmadan, yenilikçi ve modern tasarımlarla mesire ve piknik alanına dönüştüren Büyükşehir Belediyesi projede hiçbir betonarme kullanmadı.  Projede 350 adet zeytin ağacı özellikle korunurken ve 5 bin adet çalı grubu bitki takviyesi yapıldı. Toplam 500 kişinin kullanabileceği kapasitede 55 adet çatılı piknik masasının bulunacağı alanda doğayla uyumlu yürüyüş yollarının yanı sıra engelsiz spor alanı ve engelsiz oyun alanı, spor alanları, oyun grupları ve çok amaçlı sahalarla da bölge sakinlerinin yeni buluşma noktalarından biri olacak. 14 adet çeşme ve taşınabilir büfenin alana konuşlandırılmasıyla da bölge halkının ve İzmirlilerin tüm ihtiyaçlarına karşılık verecek.