GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ocak 2016 Cuma 13:15

Büyükşehir'den Alsancak’ta tabela operasyonu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, apartmanlarda ve dükkanlarda İzmir İlan Reklam Yönetmeliği’ne aykırı tabelaları kaldırıyor. Alsancak’tan Konak Meydan’a kadar yapılacak uzanacak düzenlemede ilk operasyon Kıbrıs Şehirleri Caddesi’nde yapıldı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, tabela operasyonu gerçekleştirdi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı, encümen kararı doğrultusunda Zabıta ekipleri, İzmir İlan Reklam Yönetmeliği’ne uygun olmayan reklam tabelalarını kaldırmak için Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden çalışmalara başladı.

Ekiplerin caddede çalışmalara başlamasıyla esnaf arasından zaman zaman gerginlik yaşandı. Tabelası sökülen esnaf, ekipleri keyfi uygulama yapmakla suçladı.

ESNAF TEPKİLİ 
Çarşı esnafı arasında tabelası sökülen Sercan Geniş, “Kararla ilgili ,”6 ay önce bildirim yaptılar. Gerekli olan cezayı ödedik. Tabelaları sökmemiz konusunda hala zorlamalar var.  Bugün de gelip kent estetiğini bozuyor gerekçesiyle tabelalarımızı söküyorlar. Bize daha önce herhangi bir standart verilmedi. Sonuçta burada herkes bir rant, kazanç sağlamak için yüksek meblağda kira veriyor. Ama karşılığını alamıyoruz. Bu süreçle ilgili hukuki yollara başvuracağız.

HER ŞEY YASALARA UYGUN
Esnafın isyanına karşın Zabıta ekipleri ise uygulamanın kanuna uygun olduğunu ifade ederek,” Bu uygulama için reklam tabelaları uygunsuz hale gelen,  ölçüleri, yazım şekli uygunsuz olan tabelaların. Kaldırılması için bize yazı gönderildi. Biz bu uygulama kapsamında kriterlere uymayan işletmelere 6 ay önce tebliğ ettik. Bu konu ile ilgili encümen kararları çıktı, tutanaklar tutuldu, yasal hukuki anlamda hiçbir açık bırakılmadan işlemler yapıldı.   Bunun üzerinden 6 ay sonra söküm işlemi başladı” dedi.

ALSANCAK VAPUR İSKELESİ’NDEN KONAK MEYDANI’NA
İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı kent estetiği hakkında yaptığı bir düzenleme kapsamında tabelalar Alsancak Vapur İskelesi’nden Konak Meydanı’na kadar olan yürüyüş yolu üzerinde etkili olacak. Düzenleme kapsamında yönetmeliğe aykırı olan bütün tabelalar sökülecek. Öğrenilen bilgiye göre düzenleme kapsamında yüzlerce tabelanın sökümü gerçekleşecek.