GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ekim 2016 Perşembe 20:07

Büyükşehir’den 3 partiye ‘Kültürpark’ daveti!

Kentte yeni proje hakkında tartışmalar sürerken Büyükşehir Belediyesi CHP, AK Parti ve MHP İl Yönetimlerine brifing daveti gönderdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas fuarlarını Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir’e almasının ardından üniversite öğretim üyeleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantılarıyla görüşleri alarak hazırladığı Kültürpark Projesi kentte gündem olmaya devam ediyor.

Projede gözler onay için Koruma Kurulu’nun bölgede yapacağı incelemeye çevrilirken, Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor.

CHP’li ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinden tam destek alan proje için bu kez Büyükşehir Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilere davet gitti.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven Egedesonsöz’e yaptığı “Ben bu projeyi hiç görmedim. Açıkçası bu konuda daha fikrimi oluşturmadım” açıklamasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi CHP’nin yanı sıra AK Parti ve MHP il yönetimlerine de davet gönderdi.

- CHP İL BAŞKANI’NDAN ‘KÜLTÜRPARK’ YORUMU: GÖRMEDİM, FİKRİM YOK!..

CHP'den evet’ yanıtı alınırken, İl Yönetimi'ne Pazartesi günü saat 16.00’da 'Kültürpark İzmir' projesini tanıtmak için hazırlanan Pakistan Payvonu'ndaki sergide brifing verilecek.

AK Parti ve MHP’nin de davete olumlu yanıt vermesi bekleniyor. İki partinin yönetimleri için de yine Pakistan Pavyonu'nundaki sergide ayrı ayrı brifing düzenlenecek.