GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2024 Cuma 17:14

Büyükşehir’de yüksek gerilim… İşçiler ve başkan karşı karşıya!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZDOĞA şirketinde çalışan ve işten çıkarılan işçiler, İzmir Sanat’ta bulunan Başkan Cemil Tugay’ın makamına gelerek slogan attı. Tugay aracına binip hızla uzaklaşırken araç çıkışını engellemek isteyen işçilerden birinin ayağı ezildi. Yaşanan olayın ardından ise arbede yaşandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZDOĞA şirketinde çalışan ve işten çıkarılan işçiler, bugün saat 16:00’da gerçekleşmesi planlanan görüşmelerinin iptal edilmesi üzerine İzmir Sanat’ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın makamına geldi.

Kapının önünde eylemlerine devam eden işçiler görüşme randevusu talep ederken, Cemil Tugay’ın danışmanları, halihazırda bir toplantının sürmesi sebebiyle bu talebi reddetti.

İşçiler, Başkan Tugay’ın binadan çıkış yapmasıyla birlikte sloganların dozunu artırdı. Başkan Tugay, aracına binerek hızla uzaklaşmaya çalıştı. Kendileriyle görüşmeden alanı terk etmesine tepki gösteren işçiler aracın çıkışını engellemek isterken arbede yaşandı. O sırada Başkan Cemil Tugay’ın aracı yola devam ederken arkasında bulunan eskort araç tarafından bir kadın işçinin ayağını ezildiği ileri sürüldü.

Alana polis ve ambulans çağrılırken, İzmir Sanat’tan çıkan bazı yetkililer ezilen işçinin özel araçla hastaneye götürüleceğini ifade etti.

İşçilerin bir kısmı ayağı ezilen arkadaşlarının başında beklerken, büyük bölümü ise Çeşme’de görülmesi planlanan belediye meclisi toplantısını protesto etmek üzere Çeşme’ye doğru harekete geçti.