GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Eylül 2024 Pazartesi 12:11

Büyükşehir’de ‘seçim vaadi’ eylemi… Bizi işe alın!

Yerel seçim döneminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın çalışmalarına katılan ve iş sözü aldıklarını iddia eden 27 kişilik bir grup, verilen sözün yerine getirilmediği gerekçesiyle eyleme başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın makam odasının olduğu Egemenlik Evi’nin önünde eyleme başlayan grup, eylemlerine işe alınana kadar devam edeceklerini belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Yerel seçim döneminde CHP’den seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim ekibinde partiden bağımsız bir şekilde çalıştıklarını iddia eden bir grup bugün eyleme başladı.

Seçim döneminde çalışmalarına karşılık olarak kendilerine ‘iş’ sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını belirten grup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın makam odasının olduğu Egemenlik Evi’nin önünde basın açıklaması düzenledi. Süreç içerisinde belediye bürokratları ile birlikte görüşmeler yaptıklarını belirten grup, eylemlerine daha sonraki günlerde devam edeceklerini belirttiler.

Verilen sözün tutulması gerektiğini belirten grup adına basın açıklamasını Yağmur Morsünbül okudu.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde:
Kıymetli basın mensupları siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çok kıymetli temsilcileri. Değerli bu yolu birlikte yürüdüğümüz yoldaşlarımız, ekip arkadaşlarımız. Partimiz için seçim çalışmalarında ilk günden bu yana bıkmadan, usanmadan, yılmadan çalışan ve emek veren tüm arkadaşlar hoşgeldiniz.

Bugün aylardır bizi görüp bilen ama görmemezlikten gelen, adalet terazisini şaşırtan herkes için eylemimizin ilk gününü gerçekleştiriyoruz. Gece gündüz demeden gerek sahalarda gerek sosyal medyada arı gibi çalışan, partisi için alın teri döken insanların emeği bu.

Gerçekten değerli arkadaşlar, çok büyük bir iş başardık. Sayın Cemil Tugay başkanımız için çabaladık, şimdi bizi görmüyorlar. Bu gençler işsiz sayın basın mensupları. Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.